Brukar du skänka pengar till välgörenhet?


Patrik Öbrink, 43 år, egenföretagare, Gävle:

– Jag brukar skänka pengar främst till Caritas, katolska kyrkans hjälporganisation, men även till hembygdsföreningar och liknande.

Inger Westlén, 64 år, keramiker, Gävle:

– Ja, i regel till Rädda barnen, Hjärt- och lungfonden, Cancerfonden, Operation smile och Läkare utan gränser. Det är oftast som minnesgåvor eller i samband med födelsedagar.

Jasurbek Yuldashev, 34, studerande, Gävle:

– Just nu tillåter inte min ekonomiska situation det. Men förr brukade jag genom mitt dåvarande företag sponsra verksamheter som stöttar kriminella att komma tillbaka in i samhället och barn som utsatts för pedofili.

Inger Styrmo, 71 år, pensionär, Gävle:

– Jag är månadsgivare till Cancerfonden. Jag brukar även ge pengar till bland annat Hjärt – och lungfonden eftersom jag har en lungsjukdom, till Hjärnfonden på grund av att min son har opererats i hjärnan två gånger och till Alzheimerfonden.

Stefan Löfberg, 59 år, polis, Gävle:

– Vår familj brukar skänka pengar främst till Julhjälpen Gävleborg och Unicef.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar