Rasmus Enström om framtiden – kontraktet med Falun går ut i vår


Han gör sin tolfte säsong i Falun.

Sugen på lite omväxling? 

Nej, Rasmus Enström gjorde en stor förändring inför fjolårssäsongen när han klev ner på backplats.

Det har fått honom att brinna mer för innebandyn än på mycket länge.

– Jag är mer taggad än någonsin, i alla fall tränings- och matchmässigt. Jag är som en junior på backen fortfarande och det är jäkligt kul att lira. Kroppen känns också bra, säger Enström som dessutom börjar bli mer och mer nöjd med sitt eget backspel.

– I år tycker jag det känns väldigt bra. Jag trodde det skulle bli jobbigt i fjol när man klev ner, men det kändes bra då också. Det har varit skönt att kunna bevisa att man kan spela där bak. Det blev ju lite snack, men jag tog död på det rätt snabbt. 

”Han har förändrat hela sin persona”

31-åringen vill fortfarande bidra med poäng.

Han har snittat 1,18 poäng per match från backplats.

Men numera ligger fokus på något annat. Plus/minus-statistiken, där Rasmus Enström tror sig leda internt.

Tränaren Thomas Brottman lyfte tidigare under hösten fram en helt ny sida hos landslagsstjärnan.

– Rasmus har förändrat hela sin persona. Han bryr sig inte om poängen utan ser till vad han kan bidra med. Dessutom har han börjat öppna munnen och styra med snacket.

Rasmus Enström håller med:

– När jag spelar med de yngre, som med Malte Lundmark, då blir man som pappa. Jag trivs med det ansvaret nu. Spelar jag med ”Alex” (tidigare radarpartnern Alexander Galante Carlström red anm) och de gubbarna lyssnar de ändå inte om man har något att säga. 

Rasmus Enström förhandlar med Falun

Rasmus Enström har spelat i Falun sedan 2009 då han anslöt från Västerås.

Det har blivit många kontraktsförhandlingar med Faluns ledning genom åren, så även nu då kontraktet går ut framåt vårkanten.

– Vi pratar lite lätt så får vi se om vi kommer fram till något, säger 31-åringen.

Är Falun förstaalternativet för dig?

– Absolut. Sedan ska man aldrig säga aldrig men det är klubben i mitt hjärta. Men om de packar upp får jag kolla på andra alternativ. 

Tror du att ni hittar en lösning?

– Det hoppas jag. Det ska inte vara några konstigheter. Jag tycker vi har kommit rätt långt, men jag vet inte när det blir klart. Det är konstiga tider och svårt med pandemin. Det är fokus på innebandyn just nu.

Falun ligger sexa i SSL-tabellen och möter Helsingborg på lördag.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL på herr- och damsidan den här säsongen. 


LÄS MER: Stora lyckan: Blir pappa till trillingar
LÄS MER: Jagade Kosonen: ”Min plats – låter ingen annan stå”
LÄS MER: 12 bästa coronalånen: ”Gör sagan så vacker”expressen

Related posts

lämna en kommentar