Paris Saint-Germain vann stort mot Istanbul Basaksehir


Under tisdagen bröts matchen mellan Paris Saint-Germain och Istanbul Basaksehir redan efter en kvart.

Anledningen var kaoset som utbröt på planen efter att fjärdedomaren Sebastian Coltescu kallat Isanbuls assisterade tränare Pierre Webo för ”den svarte”.

Båda lagen lämnade planen i en gemensam protest och matchen spelades inte vidare förrän under onsdagen.

Då bjöd PSG-stjärnorna på stor show efter en manifestation där de båda lagen först värmde upp i tröjor med texten ”Nej till rasism” och därefter knäböjde i mittcirkeln till stöd för Black Lives Matter-rörelsen innan avspark.

Paris Saint-Germain vann stort

Matchen inleddes sedan med att Neymar satte 1-0 efter att ha vänt bort ett par motståndare och skruvat in bollen i det bortre hörnet i den 21:a minuten. Sedan fyllde han på med 2-0 en dryg kvart senare.

Kylian Mbappé stack emellan med ett straffmål innan Neymar fullbordade sitt hattrick fem minuter in i andra halvlek.

En reducering från Mehmet Topal och ytterligare ett mål från Kylian Mbappé gjorde att resultatet skrevs till 5-1. Det innebär att Paris Saint-Germain går upp på tolv poäng i Champions Leagues grupp H som man vinner före Emil Forsbergs RB Leipzig.

Efter matchen gav Neymar också ett besked om sin framtid som PSG:s klubbledning säkerligen välkomnar.

– Jag är väldigt glad här i Paris. Jag är nöjd med klubben, med mina lagkamrater. Tanken på att lämna har inte slagit mig. Vi måste prata, vi har en bra relation. Jag är väldigt glad och vi och vi får se vad som händer i framtiden, säger han till RMC Sport.expressen

Related posts

lämna en kommentar