Mattias Göransson ut skadad mot Örebro


Leksand har den här säsongen varit ett skadedrabbat lag.

Inför tisdagens match borta mot Örebro på Behrn arena saknade de tunga pjäser. Poängmaskinen Marek Hrivik, Mattias Ritola, Jonas Ahnelöv och Johan Fransson var inte tillgängliga. 

Men det skulle bli värre. 

LIF-backen Mattias Göransson fastnade med skridskon och föll. Tv-bilder visade hur knät vred sig och 25-åringen grinade illa. 

”Bra utgångsläge”

Göransson reste sig ett par sekunder senare och fick ledas ut mot omklädningsrummet. 

– Jobbigt läge för Leksand att få ytterligare en back skadad, säger C Mores kommentator Stefan Klemetz.

Annars var det en rätt händelselös match de första två perioderna. I den första kom 18-årige Filip Barklund närmast men pucken styrdes i ribban. Efter två mållösa perioder konstaterade Mattias Bromé: 

– Kanske inte världens bästa hockeymatch att titta på. Men vi har 0-0 inför tredje så fortfarande bra utgångsläge.

– Vi är lite sämre i andra än första. Vi låter dem få i gång kontringsspelet som de är bra på, säger Jon Knuts i C More. 

Rendulic avgjorde

I den tredje perioden var Örebro närmast ett ledningsmål men trots flera heta målchanser lyckades ingen av lagen spräcka målnollan och förlängning väntade. Väl där klev Borna Rendulic fram och fixade segern. Örebro fortsätter därmed jätteformen på hemmaplan med nio raka segrar. Leksand åker på femte raka bortaförlusten. 

– Jag tycker att vi är bättre i den tredje perioden och har bättre kontroll. Det är en jämn match, lite schack skulle jag säga, säger Björn Hellqvist och ger sedan en kort kommentar om Mattias Göransson: 

– Ingen aning just nu. 

Matchhjälten Borna Rendulic var förstås belåten: 

– Det har varit ett par tuffa veckor med corona och ingen träning. Äntligen fick vi spela match och jag är glad att jag kunde avgöra. Jag får upp farten och sätter dit pucken. 
expressen

Related posts

lämna en kommentar