Lärare på kulturskolan dömd för våldtäkt mot före detta elev


Händelsen inträffade i slutet av oktober. Läraren på kulturskolan och en kvinna hamnade i samma säng efter att mannen varit ute och festat och kvinnan jobbat sent. De har enligt domen känt varandra i flera år och lärde känna varandra när hon var hans elev på kulturskolan. De ska inte ha haft någon sexuell relation tidigare.

Den målsägande kvinnan berättade i förhör att mannen bland annat hållit fast henne och tryckt sitt kön mot hennes. Han ska även ha lagt sin hand över hennes mun innan hon slog till honom med armbågarna för att få honom att sluta.

Mannen förnekar att han förgripit sig på henne och menar att det funnits en attraktion mellan dem. Tingsrätten anser dock att mannens berättelse är motsägelsefull och lägger kvinnans berättelse som grund för domen.

Mannen döms till två års fängelse för våldtäkt. Han är tidigare ostraffad.

Kulturskolans chef Joakim Lindblad vill inte ge några kommentarer om domen eller vad den får för konsekvenser för mannens fortsatta anställning.

– Gävle kommun uttalar sig inte i personalärenden, säger han.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar