Kvinna slog sig loss med armbågar – Gävlebo döms för våldtäkt


Händelsen inträffade i slutet av oktober. En man från Gävle, som är i 40-årsåldern, och en kvinna hamnade i samma säng efter att mannen varit ute och festat och kvinnan jobbat sent. De ska ha känt varandra en längre tid men ska inte ha haft någon sexuell relation tidigare.

Den målsägande kvinnan berättade i förhör att mannen bland annat hållit fast henne och tryckt sitt kön mot hennes. Han ska även ha lagt sin hand över hennes mun innan hon slog till honom med armbågarna för att få honom att sluta.

Mannen förnekade att han förgripit sig på henne och menade att det funnits en attraktion mellan dem. Tingsrätten ansåg dock att mannens berättelse är motsägelsefull och valde att lägga kvinnans berättelse som grund för domen.

Mannen döms till 2 års fängelse för våldtäkt. Han är tidigare ostraffad.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar