Han pekas ut som den nye Lidström


LOS ANGELES. Han är 21 år och har gjort två säsonger i NHL.

Men Miro Heiskanen är inte vilken nykomling som helst.

Dallas Stars finländske backtalang liknas redan nu vid svenske legendaren Nicklas Lidström, som vann fyra Stanley och sju Norris Trophy under sin tid i Detroit Red Wings.

– Det är smickrande, men jag har en lång väg att gå, säger Heiskanen till The Hockey News i tidningen nyutkomna specialnummer Yearbook inför säsongen 2020-21.

Heiskanen hade en sensationell säsong senast och var tillsammans med John Klingberg jätten i försvaret när laget tog sig hela vägen till Stanley Cupfinalen.

Där blev det stryk med 2-4 i matcher mot Tampa Bay Lightning.

Heiskanen gjorde 26 poäng, 6 mål och 20 assist, på 27 matcher i slutspelet och var +8.

Det toppade han poängligan i Stars på före Klingberg, som producerade 21 poäng på 26 matcher.

Så vad säger Nicklas Lidström om jämförelsen, ser han några likheter i sitt spel under storhetstiden och Heiskanen uppträdande i dallas nu?

– Ja, lite grann. Främst hur han ser isen vid uppspelen och sådana faser av matcherna. Han är väldigt mogen i sitt spel med tanke på åldern, vi ska koma ihåg at Heiskanen bara är 21 år, säger Lidas.

x Vad ser du för andra likheter mellan er?

– Han slår ett bra förstapass, där ser jag likheter. Och han får ett stort förtroende att spela i alla möjliga situationer. Men det finns olikheter också, han är en bättre skridskoåkare än jag var.

x Kan Miro Heiskanen vinna Norris Trophy som ligans bäste back inom en snar framtid?

– Ja, jag ser potentialen om han fortsätter att utvecklas, som han gjort under de här två åren i NHL. Han vågar hålla i pucken och gör redan många saker rätt på isen.

x Två andra unga backstjärnor som uppmärksammas av The Hockey News är Colorados Cale Makar, 22, och Vancouvers Quinn Hughes, 21.Vad säger du om den duon?

– De är båda skickliga offensiva backar och påminner om varandra. Båda våga göra svåra saker på isen på egen hand. Det är roligt att se dem i aktion, säger Nicklas Lidström.expressen

Related posts

lämna en kommentar