Den här gången håller jag inte med Jenny Wennberg


Kommentar till Jenny Wennbergs ledare “Greta Thunberg har fel”

Jenny Wennberg är en av landets främsta ledarskribenter. Jag gillar nästan alltid hennes åsikter. Men i söndags höll jag inte med Jenny. Greta var chefredaktör för Dagens Nyheter denna dag. Borgerliga DN handlade bara om klimatet och vår framtid. På ledarsidan kritiseras Greta för allt möjligt. Tidningen var fylld av artiklar om vad vi gör med vårt klot. Alla och några till borde ha tagit del av artiklarna.

Förstår inte AB:s ledarsida. Vi borde alla engagera oss i vad som händer på vår planet, inte minst för framtida generationer. Gävletidningarna som nästan dagligen förespråkar kärnkraft istället för vindkraft skulle behöva en ”Gretadag”. I en region där sol och vind förkastas blir det än viktigare att ta vår och kommande generationers liv på allvar.

Wennbergs kritik av Greta kan vara befogad i vissa stycken, men för en gångs skull bör en borgerlig tidnings initiativ hyllas.

Lasse Gärdemanarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar