Anders Eriksén ersätter Tomas Montén


Den svenska uppladdningen inför JVM har varit stökig med flera coronafall och under tisdagen fick även förbundskaptenen Tomas Montén ett positivt svar på sitt covid-19-test.

– Jag mår bra och har inga symtom – jag trodde det var ett dåligt skämt, sa Montén efter beskedet att han missar turneringen.

Även den assisterande förbundskapten Anders Lundberg har testat positivt och därför meddelar svenska ishockeyförbundet nu att man kallar in Anders Eriksén som ersättare.

Anders Eriksén ersätter Tomas Montén

Eriksén är i vanliga fall förbundskapten för Team 18/Småkronorna och hockeykonsulent på förbundet.

– Det blev ett snabbt beslut att ta i går för att resa till Sundsvall och genomföra den testning som krävs för att kunna röra sig i ”bubblan”. Nu är jag på plats och vill hjälpa ledarstaben på bästa sätt för att bedriva en bra lägersamling. Vad som händer vidare med min roll får vi återkomma med längre fram, säger Eriksén i ett pressmeddelande.

Oklart om Eriksén kan åka

På söndag reser laget till Edmonton för att installera sig i ”bubblan” innan turneringen avgörs mellan den 25 december och 5 januari. Det är dock inte säkert om Eriksén kommer kunna resa med laget.

– Det känns så klart skönt att vi har fått in Anders så snabbt men vi vet ännu inte om han kan resa med laget till Kanada utifrån gällande regler. Vi befinner oss helt klart i en bekymmersam situation som vi vill hantera på bästa sätt med spelares och ledares hälsa i första rummet, säger ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark.

LÄS MER: ”Jag trodde att det var ett dåligt skämt”expressen

Related posts

lämna en kommentar