PSG-Istanbul avbröts – domaren anklagad för rasism


Det var efter 16 minuter som kaoset utbröt. 

I Viaplays sändning hörs det hur fjärdedomaren använder ett rasistiskt ord mot bortalagets assisterande tränare Pierre Webo – och möts av ilskna protester från Istanbul-spelarna. 

Demba Ba flyger upp från bänken och konfronterar domaren. Samtidigt är fler spelare snabbt framme och diskuterar upprört med domarteamet – även spelare från PSG. Efter flera ilskna diskussioner väljer samtliga spelare, från båda lagen, att efter ett gemensamt beslut lämna planen i protest. Spelarna begav sig mot omklädningsrummet och matchen avbröts tillfälligt.

”Det är tråkiga scener”

– Matchen är avbruten och den har inte ställts in. Det kommer föras diskussioner mellan domarna och spelare. Vi har sett tidigare att spelare har vägrat spela, och det är kanske det de ska göra för att markera på ett tydligt sätt, säger kommentatorn Henrik Strömblad och fortsätter: 

– Det är tråkiga scener. 

Innan speluppehållet stod det 0-0 i matchen. 

– Det är bra med ett gemensamt beslut. Det har sagts saker som inte bör sägas, säger experten Martin Åslund. 

Enligt ett uttalande från Uefa kommer matchen att återupptas, men att fjärdedomaren kommer att bytas ut mot en annan. Uefa understryker att de är medvetna om att det har skett en incident under matchen och att de kommer att undersöka situationen vidare. 

Texten uppdateras. 

https://twitter.com/GFFN/status/1336405913863942149

expressen

Related posts

lämna en kommentar