Ockelbobo åtalas – lurade till sig markvibrator för 60 000 av företag


Det var i februari i år som mannen som är i 30-årsåldern beställde en markvibrator från ett byggföretag från Fjärås, söder om Göteborg.

Företaget som är leverantör åt en tjeckisk tillverkare ska ha lagt en beställning och det tjeckiska bolaget levererade maskinen till Ockelbo. Företaget skickade en faktura – men hörde sedan inget mer.

Enligt åtalet ska mannen ha beställt markvibratorn via en ideell förening. En förening som i dag är inaktiv men där mannen fortfarande står som ansvarig.

“NN har vid beställningen vilselett företrädare för XX att till honom leverera maskinen genom att förtiga att föreningen har saknat förmåga eller avsikt att betala maskinen”, skriver åklagare Peter Olofsson i åtalet.

Mannen greps misstänkt för bedrägeriet i juli och han anhölls redan samma dag. Men han släpptes några dagar senare i väntan på rättegång.

Mannen är samma Ockelbo-vd som tidigare köpte kläder och bildelar för över 660 000 kronor, trots att hans företag gått i konkurs. Där kan han ha gjort sig skyldig för både skattebrott och bokföringsbrott.

Mannen är sedan tidigare dömd för bedrägeri och en rad andra brott.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar