Nu måste vi skärpa oss!


Häromdagen var jag till Hemlingby friluftsområde. Det var ganska sent på dagen och det hade blivit mörkt ute för länge sedan. Då hör jag rop, skrik och musik ifrån skogen.

Plötsligt kommer det ett femtontal ungdomar, både tjejer och killar, ut från skogen och de är på väg till en av Hemlingbys parkeringsplatser. De håller definitivt inte något avstånd, kanske som allra högst en halvmeter mellan varandra.

Har de inte hört ett dugg på Stefan Löfven eller vår landshövdings Per Bills uppmaningar? Nu senast i helgen gick landshövdingen ut i radio och sa att vi verkligen nu måste följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vi ska kunna fira jul någorlunda normalt.

Träffa bara dem du bor ihop med, eller om du bor ensam högst två personer och håll avstånd och trängs inte på bussar och i köpcentrum.

Vad är det för mening att man stänger ner skolorna om eleverna ändå träffas i grupper på fritiden? Hur tjatigt och tröttsamt det än nu är med covid-19-pandemin så måste vi ändå försöka hålla ut och göra som vi blir tillsagda av myndigheterna.

Håll avstånd och håll ut



arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar