Jón Thór Hauksson tvingas avgå efter fylleskandal


Med en andraplats i kvalgruppen bakom Sverige blev Islands damlandslag klara för EM nästa sommar som en av de tre bästa grupptvåorna. Men i firandet av EM-platsen gick allt över styr.

Under festen ska förbundskaptenen Jón Thór Hauksson blivit kraftigt berusad och enligt uppgift ”gått över gränsen i samtal med spelare”. 

Nu meddelar det isländska förbundet på sin hemsida att Hauksson lämnar sin post, trots avancemanget till EM. Förbundet skriver att Hauksson själv valt att avgå.

I ett uttalande skriver Hauksson att han bett om ursäkt till laget och enskilda spelare efter händelsen.

”Jag har alltid fokuserat på att vara rak med de spelare jag har tränat, berömma och kritisera i syfte att hjälpa dem att prestera bättre och därmed stärka laget. Sådana samtal hör dock inte hemma på en fest som denna och inte alls under påverkan av alkohol. Där misslyckades jag som lagets tränare och borde inte ha diskuterat enskilda spelares prestationer och träning under dessa omständigheter”, skriver Hauksson.

Enligt förbundskaptenen har de isländska spelarna tappat förtroendet för honom, och att han därför valt att hoppa av sitt uppdrag.

”Laget och dess framgång är det som betyder mest och nu står de inför viktiga förberedelser inför EM. I en sådan situation är det klokt för alla parter att få en ny tränare att ta över och börja förbereda sig för denna viktiga turnering. Jag önskar laget och dess spelare lycka till och tror att laget kan uppnå goda resultat vid EM.”, skriver Hauksson.
expressen

Related posts

lämna en kommentar