Gustav Svensson stor hjälte – tog Seattle Sounders till final i MLS


Först missade försvararen matcher i den amerikanska ligan på grund av landslagsuppdrag. När han sedan återvände testade 33-åringen positivt för covid-19, skriver The Seattle Times.

I måndagens avgörande möte med Minnesota United kom Svensson in för Seattle Sounders med en kvart kvar att spela. Laget hade bara minuter innan lyckats reducera och tryckte på för en kvittering. Med en minut kvar av ordinarie speltid kom också 2-2-målet, singerat anfallaren Raul Ruidiaz. Resultatet innebar förlängning, men Gustav Svensson ville annat.

Svensken nådde högst på en hörna och kunde nicka in 3-2 i den 93:e minuten. Målet fullbordade vändningen och en biljett till MLS-finalen. Där väntar Columbus Crew, en ny finalmotståndare för Seattle och Svensson som har fyra finaler på cv:t under de senaste fem åren.

https://twitter.com/MLS/status/1336170669407612933

expressen

Related posts

lämna en kommentar