Dybbans guide till omgången 8 december


Det är den sista omgången av Champions Leagues gruppspel som dominerar tisdagens Topptips. Ett par matcher är endast av akademisk betydelse medan andra är på liv och död. PSG och Chelsea är de två storfavoriterna på raden, det blir ett enkelt val vilken av dem som garderas i jakten på större klirr i kassan. 

• • •

■■ Vi kan helt klart göra det enkelt för oss och räkna bort en match på det här Topptipset. Att den redan klara jumbon Basaksehir ska kunna rubba ett PSG som behöver tre poäng för att ro hem gruppsegern är otänkbart. Det är bara att hamra in spikettan i match 1 och gå vidare. 

■■ Däremot kan det vara värt att gardera den andra storfavoriten i match 4. Chelsea är otroligt formstarkt, men är redan klar gruppvinnare i Grupp E. Här får Lampard chansen att lufta truppen och testa nytt i det tighta spelschemat. 

Krasnodar är i sin tur inne i en positiv trend. Vinsten hemma mot Rennes säkrade fortsatt spel i Europa League och i helgen blev det storvinst med 5–0 mot Volgograd. Detta trots att tränare Musaev valde att låta stjärntrion Cabella, Claesson och Berg inleda på bänken. Det valet gör att vi kan anta att alla tre startar nu och att ryssarna ställer upp med en stark elva. 

Visst är Chelsea en trolig vinnare, men jag tycker ändå det är ett fräckt drag att gardera den 80% streckade favoriten för chans på större pengar. 

■■ Gigantmötet mellan Barcelona och Juventus i match 2 ska utse gruppsegraren i Grupp G. Det är två storlag som inte imponerar alls på hemmaplan för tillfället. Barca kommer från torsk borta mot nykomlingen Cadiz och Juventus hankar sig hjälpligt fram i Serie A. Barca vann mötet i Turin rättvist med 2–0 och i CL har katalanerna presterat betydligt bättre och har full pott. 

Juve måste göra minst tre mål och vinna med två måls marginal för att ta sig förbi här. Frågan är om ”Den gamla damen” inte har gett upp på förhand och sparar sig till viktigare drabbningar? Här blir det intressant att se vilken elva Pirlo ställer på benen. 

Offensivt ser Barcelona piggare ut och håller sig ettan runt 45% är det en fullt gångbar spik. 

■■ I övrigt går flera matcher i ”gubbarnas” tecken. Inte som i åldermän, utan gubbgardering (etta-tvåa). Match 1, Leipzig mot Manchester United, är direkt avgörande för vilket av lagen som ska ta sig vidare till slutspel. Lite lustigt då United kontrade sönder tyskarna hemma på Old Trafford och vann med 5–0. Nu räcker det med en pinne för engelsmännen och Leipzig, med formstarke Emil Forsberg, måste gå framåt. Det öppnar upp för en fartfylld och målrik tillställning. Viktige mittbacken Upamecano är avstängd för Leipzig, medan Fred är detsamma för United. 

Jag sätter ut läskedryckslaget som knapp favorit här på hemmaplan, men kan inte räkna bort Solskjaers gäng som kan få en matchbild som passar. 

Då Leipzig kommer gå för det fullt ut vid ett kryss i slutskedet och öppna upp ytor bakåt känns det som ett perfekt läge att gå för gubbgarderingen. Ettatvåa!

SKRÄLLEN

Krasnodar (match 4)

Krasnodar ser formstarka ut och vilade dessutom centrala spelare i ligan senast för att komma väl förberedda till denna match. Chelsea är redan klar gruppvinnare och Lampard lär ta tillfället i akt att rotera rejält i elvan. Det är ett långskott, men 7% på tvåan plockas med. 


SPIKEN

Paris SG (match 3)

Upplägget är enkelt. Tre poäng för PSG och de vinner gruppen och får en lättare lottning i slutspelet. En sådan chans lär knappast fjolårsfinalisten missa mot avhängda Basaksehir. Både motivation och klasskillnad talar för hemmalaget. Bankspik! 


FAVORIT I FARA

Sevilla (match 5)

Sevilla är redan klar grupptvåa och lär knappast offra benknotorna i denna bortamatch. Räkna också med rotation. Rennes har varit värt mer i detta gruppspel och den klara jumbon vill säkerligen avsluta snyggt. Den för högt streckade tvåan bör inte lämnas ensam. 

ANNONS:

Expertens systemförslag:expressen

Related posts

lämna en kommentar