Anna och Emil Jönsson Haag öppna för att bli experter i tv


Paret avslutade sina karriärer i mars 2018 efter världscuptävlingarna i Falun.

Anna och Emil Jönsson Haag hade då 14 respektive tolv säsonger i världscupen i den svenska landslagsdräkten.

Bland annat tog Emil två brons under Sotji-OS 2014. Anna har ett guld från samma OS i stafett, samt två silver från Vancouver-OS 2010.

– Jag har känt på slutet att min kropp går sönder och att jag inte kan vara på nivån jag vill vara. Jag vill vara på en väldigt, väldigt hög nivå. Jag kan vara det när jag får träna rätt, men det blir bakkant och jag får bara köra rehab. Och det kan bli jobbigt psykiskt, förklarade Emil för SportExpressen när han hade bestämt sig för att lägga av.

Släpper en egen träningsbok

Sedan dess har de bland annat blivit föräldrar för första gången, och också skrivit en träningsbok tillsammans, ”Lev, njut, träna – vår filosofi för en hållbar livsstil” som släpps om en månad.

Efter att i snart tre år distanserat sig från skidåkning i absolut toppklass – ”det här varit så skönt att vara ledig på helgerna på vintrarna” – är Anna och Emil åter sugna på att närma sig sporten båda älskar.

Från och med nästa säsong (2021) har Nent, Nordic Entertainment Group, förvärvat medierättigheterna i Norden till bland annat världscupen och världsmästerskapen i längdskidåkning. Avtalet sträcker sig över fem år.

Nicholas Smith, är chef för externa kommunikationer, på Nent. 

På frågan hur de har det med kommentatorer och experter till de kommande längdskidsändningarna säger han kort:

– Det är för tidigt och vi återkommer i ärendet.

Anna och Emil: ”Vi är intresserade”

När SportExpressen pratar med Anna och Emil Jönsson Haag säger de att de ”inte hört något från Nent”, men lägger samtidigt till:

– Vi tittar på alla skidlopp på tv och är nördigt nyfikna nu igen när en ny generation åker. Ringer någon så skulle vi definitivt säga att vi är intresserade.

Så ni skulle tycka att det vore en kul grej att hålla på med?

– Det är så vi lägger upp våra liv nu. Dyker det upp möjligheter som är intressanta, och som vi tycker är kul, då har vi lovat varandra att inte vara låsta vid något annat så att vi inte kan göra de sakerna. Så vi säger inte nej när roliga saker kommer i vår väg.

LÄS MER: Tårfyllda intervjun i SVT efter beskedet
LÄS MER: Parets nya satsning – efter längdkarriären
LÄS MER: ”För första gången i livet skiter jag i det”expressen

Related posts

lämna en kommentar