Måste bli ett ordentligt snack med domarchefen


Jag är som bekant inte personen som mer än gärna skriker om hockeyns död, jag frågar mig inte heller dagligen vart hockeyn är på väg och instämmer inte med att man inte får tacklas i svensk hockey.
Jag är inte heller den som tar första bästa tillfälle att såga domarna.
Men.
Nu kan inte ens jag hålla mig.

De senaste veckorna har debatten vart svensk hockey är på väg tagit fart igen. Det kulminerade när förbundskaptenen Johan Garpenlöv i en intervju med Cmore sa att det fysiska spelet monterats ned de senaste åren.
Jag står en bit bort från förbundskaptenen i den frågan har jag märkt.
Visst fasiken tar domarna ibland utvisningar på regelrätta tacklingar där beslut tas på loppet av hundradelar som sedan läggs upp på sociala medier där många mer än gärna påtalar hockeyns död.
Jag tycker det fortsatt finns fysiskt spel och tacklingar även om det inte är lika mycket som för tio, 15 år sedan.

Det som dock gjorde mig rätt bekymrad, konfunderad och till och med ilsken var när domarna idag dömde ett matchstraff till Rögles Simon Ryfors och Växjös Marcus Sylvegård.

https://twitter.com/cmoresport/status/1335593130993852419?s=21

Här går det inte att ursäkta sig med att spelet går så snabbt och att domarna måste ta beslutet inom loppet av hundradelar.
Spelarna kramas lite och det är ändå lite känslor involverat i en annars helt tom arena. Jag beundrar spelarna för deras inlevelse och har så gjort hela säsongen.
Det ska vara två minuters utvisning, max två+ två.
Men matchstraff?
Absolut inte.
Simon Ryfors gör ju faktsikt knappt något medan Marcus Sylvegård är mer drivande.

Domarna ska inte sätta sig själva i fokus och med en sådan horribel bedömning är det faktiskt exakt vad man gör.
Jag är inte mycket för att smiska domarna på fingrarna men i det här fallet tycker jag det är på sin plats att dem faktiskt får sig en ordentligt snack med domarchefen under kvällen.

Tack för att ni tog er tid

Sanny

expressen

Related posts

lämna en kommentar