Lindsey Vonn om smärtan efter karriären


Under karriären vann amerikanskan världscupen 82 gånger och tog totalt tio mästerskapsmedaljer, var av ett OS-guld och två VM-guld. Men efter flera år fyllda med skadeproblem la Lindsey Vonn skidorna på hyllan 2019. 

– Jag var tvungen att sluta eftersom min kropp inte orkade tävla längre. Jag genomgick nyligen två knäoperationer, säger hon i en intervju med Blick.

Trots två trasiga knän har 36-åringen inte slutat tränat.

– Jag gillar verkligen att vara i form och redo. Jag håller kvar vid träningen från min karriär.

Berättar om konstanta smärtan

På sociala medier delar Vonn ofta med sig av de hårda träningspassen.

– Det hjälper mig att hålla mig positiv. Och mina knän gör mer ont än vanligt när jag inte tränar. Så jag måste alltid vara i toppform. När jag börjar dagen med ett träningspass blir jag gladare. Jag kommer aldrig sluta gå till gymmet, det är säkert.

Träning eller inte. Den tidigare stjärnan kommer oavsett att förföljas med knäproblem livet ut, och även behöva opereras.

– Jag kommer antagligen behöva skaffa knäproteser de närmaste åren. Jag har också fått många injektioner och försökt att inte träna alls. Men jag har alltid ont. Det är som det är. Jag betalar nu priset för min framgång, säger Lindsey Vonn till tidningen.

Trots smärtan som hon lever med varje dag, och som kommer fortsätta bli värre med åren, ångrar hon inget med den långa karriären.

– Ja, jag skulle göra allting igen. Även om smärtan ökar stadigt i takt med att man blir äldre – med operationer eller inte.

Tv: Lindsey Vonn avslutade karriären med bronsexpressen

Related posts

lämna en kommentar