Knappast en karriär i nedförsbacke


Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #10

Målvakt:

Viktor Fasth Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Den här säsongen har det varit långt ifrån givet att Viktor Fasth fått förtroendet som det självklara förstavalet mellan stolparna i Växjö eftersom Erik Källgren spelat så pass bra som han gjort.
Jag ska inte säga att jag räknat ut Fasth helt och hållet men nog kändes det allt som om hans karriär befann sig i en nedförsbacke efter guldet 2018. Det är väl bara snällt erkänna att jag hade fel. Igen.
Fasth har storspelat på slutet och den gångna veckan har han varit omutlig och räddade samtliga 53 skott han fick emot sig mot Frölunda och Linköping.

Bubblare: Mantas Armalis Djurgården

Backar:

Joel Persson Växjö (3)

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Det är en fröjd att se Joel Persson spela och hans sätt att bära fram pucken är det få andra i serien som bemästrar. Offensivt har Persson höjt sig ytterligare en smula vilket fem poäng under veckans tre matcher vittnar om.

Niklas Hansson Rögle

Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Niklas Hansson får inte alltid den cred han kanske förtjänar även om han är ovärderlig för sitt Rögle. Jag tycker att Hansson, likt många andra av Rögles backar, tagit stor kliv i sin utveckling och betydelsen av backcoachen Cory Murphy ska definitivt inte underskattas.
Hansson är lugn och trygg i spelet med puck och tryggheten själv i egen zon.

Bubblare: Jonas Junland Linköping, Erik Martinsson HV71

Forwards:

Peter Cehlarik Leksand (2)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Som hela Leksand svarade Cehlarik för säsongens sämsta prestation i matchen mot Djurgården i tisdags. I de efterföljande två matcherna visade Cehlarik vilken klass han håller och hur bra han är. Dominant och matchvinnare mot Brynäs i torsdags och banans bäste spelare mot Luleå i lördags. Det ger en plats i Veckans lag.

Broc Little Linköping (2)

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Det går knappt att sätta ord på Broc Littles betydelse för Linköping. Målkungen fortsätter att leverera på en hög nivå och även om jag och många med mig gärna lyfter fram Little för hans målgörande är det nog på sin plats att också påvisa det jobb han lägger ner över hela banan. Ända sedan Dan Tangnes dagar i Linköping har Little varit mer än enbart en offensiv faktor. Han jobbar hårt i defensiven, täcker skott och sätter laget före. Det är detaljer som faktiskt går att kombinera med att älska att göra mål även om vissa vill göra gällande att så inte är fallet.

Emil Pettersson Växjö

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Emil är en av många formstarka Växjöspelare för tillfället. Pettersson har tagit stora kliv den här säsongen och känns återigen som den dominanta faktor han var i samband med att han lämnade Växjö 2017.
Pettersson har en bra blick för spelet och en lekfullhet i sitt spel som är härlig att se på. Under veckans tre matcher svarade Emil för fem poäng.

Bubblare: Markus Ljungh Linköping, Joakim Lindström Skellefteå, Petter Emanuelsson Luleå

Coach:

Sam Hallam Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Växjö är tillbaka och det med besked. Efter ett par tvivelaktiga säsonger har Hallams gäng steppat upp rejält och sett till mina förväntningar inför säsongen har smålänningarna överraskat.
Växjö är återigen effektiva i det offensiva spelet och väldigt stabila defensivt. I prestigematchen mot Frölunda i tisdags visade Hallams gäng prov på en galen effektivitet och ett enormt tålamod i spelet både med och utan puck.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Det känns onekligen som att Jesper Wallstedt mer och mer fått förtroendet som Luleås förstaval mellan stolparna. Givet att han matchas hårt eftersom han nu lämnar Luleå under närmre en månad till följd av stundande JVM. Wallstedt fortsätter att imponera och att det här är en blivande stormålvakt tror jag nog att de flesta kan skriva under på.

Veckans… Nollor
Juniorstjärnan Jesper Wallstedt höll sin första nolla när Luleå vann över Skellefteå i tisdags. Samma dag höll Rögles Johan Gustafsson och Djurgårdens Mantas Armalis säsongens första nollor medan Växjös Viktor Fasth höll nollan i krossen mot Frölunda. Samme Fasth höll även nollan mot Linköping i lördags vilket var hans tredje raka (!) nolla.

Veckans… Ålderman
När Skellefteå vann över Brynäs i en underhållande match i lördags fyllde Joakim Lindström 37 år. Lindström visade inget tecken på att åldern börjar ta ut sin rätt utan svarade återigen för en lysande insats där han själv svarade för ett mål och två assist.

Veckans… Kross
8-0. ÅTTA NOLL.
Växjö var på spelhumör och hade en sanslös utdelning och effektivitet mot Frölunda i tisdags.
Hatten av.

Veckans… Visade var skåpet skulle stå
Luleå svarade för säsongens bästa match när man spelade ut Skellefteå i tisdags. Om det möjligtvis kanske funnits kritik mot Luleå den här säsongen visade man med all önskvärd tydlighet hur bra man kan spela och vilken hög kapacitet som man faktiskt besitter.

Veckans… Comeback
HV71 fick under den gångna veckan tillbaka Anton Wedin och oj vad man hade saknat hans fart och driv. HV vann därefter två matcher vilket kanske till och med räddade Niklas Rahms jobb.

Veckans… Passning

https://twitter.com/cmoresport/status/1335234678970839042?s=20

Veckans… Fräckaste

https://twitter.com/antonj85/status/1335589483631288328?s=20

Veckans… Bakom ryggen- pass

https://twitter.com/antonj85/status/1335603100225245187?s=20


Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström

expressen

Related posts

lämna en kommentar