Buades ut – nu tar Millwall avstånd från fansen.


Efter lockdown och hårda restriktioner är publik nu välkommen till flera arenor i England för första gången sedan i mars. 

Lördagens Championshipmöte mellan Millwall och Derby County var 2000 personer på läktaren, och de gjorde sig hörda. 

Men i stället för glädjande scener så buade de ut sitt eget lag.  

Visade stöd för Black Lives Matter 

Inför matchen gick spelarna ner på knä i för Black Lives Matter-rörelsen vilket inte möttes av uppskattning utan spelarnas agerande möttes av burop från läktaren. 

Agerandet fördömdes hårt av organisationen Kick it out – som arbetar för jämlikhet inom fotbollen. 

”Det här visar att spelarna gör rätt som fortfarande står upp mot diskriminering. Oavsett om det är genom att gå ner på knä eller att uttala sig”, skriver man i ett inlägg postat på Twitter och fortsätter: 

”Vi applåderar spelarna för att de tog ställning och trotsade hatet som visades idag”, skriver organisationen. 

Rooney: ”Skamligt beteende” 

Wayne Rooney, som är spelande tränare i Derby, reagerade starkt på det inträffade och ventilerade sina tankar på Facebook under söndagen. 

”Jag bevittnade ett skamligt och själlöst beteende från en stor del av Millwalls supportrar på arenan”, skrev legendaren på Facebook och fortsätter:

”Åt Derby County FC:s vägar vill jag vara tydlig mot alla associerade med klubben att vi representerar alla delar av samhället oavsett hudfärg, kön eller sexuallitet. Att fans tillåts komma tillbaka till arenorna är avgörande för välmåendet hos alla som är involverade inom sporten. Från fans till spelare och ordföranden och ägare. Det är därför viktigt att den breda majoriteten av oss visar respekt och stöttar varandra och inte tolererar eller accepterar ageranden från en själlös minoritet”.

Millwall svarar: ”Finns mycket kvar att göra” 

Även Millwall tar avstånd från sina egna supportrar. 

”Klubben har de senaste månaderna arbetat outtröttligt för att förbereda återkomsten av supportrar och vad som skulle bli en förväntansfull och positiv händelse blev helt överskuggad, klubben tänker inte låta det fina arbetet gå förlorat”, skriver man i ett uttalande 

Millwall tänker inte heller låta buandet stoppa framtida aktioner mot diskriminering.

”Spelarna kommer att fortsätta att använda sig av den största plattformen de har för att stödja förtändning, inte bara inom fotbollen utan i samhället i stort”

Man kommer nu att träffa representanter för Kick it out för att ta itu med problemment på både kort- och lång sikt.

”Det är mycket arbete som behövs göras hos Millwall och alla är engagerade i att se till att göra det, både individuellt och kollektivt ska vi vara kraft för det goda och säkerställa att klubben förblir i fronten för fotbollens arbete mot diskriminering”, fortsätter man.   

Matchen då? Den vann Derby med 1-0.

expressen

Related posts

lämna en kommentar