Ännu mer jobb för Syntronic – vill anställa 15


Syntronic har totalt 1300 anställda varav 150 i Gävle och 25 i Sandviken. I Kumla äger företaget också en fabrik som tillverkar stora volymer kretskort.

Det är den produktionsenheten som Syntronic nu gör en rejäl satsning på. Rekrytering av ny personal och installation av nya maskiner har redan påbörjats och under 2021 ska produktionstakten öka succesivt.

Det innebär också ett högre tryck på verksamheten i Sandviken där de anställda bland annat är specialiserade på mekanisk design och verktygslösningar.

– Det känns oerhört bra att Syntronic gör den här satsningen och skapar jobbtillfällen i en tid som är ekonomiskt utmanande för ett stort antal människor, säger Roger Lindholm, vd på Syntronic Production Services, i ett pressmeddelande.

Syntronic är en elektronikkonsultkoncern med huvudkontor i Gävle. Företaget grundades av Sandvikensonen Björn Jansson på 80-talet.

I mitten av november i år kom beskedet att Syntronic satsar 100 miljoner kronor på att fördubbla laboratoriet i Gävle vilket innebär att mellan 30 och 40 personer måste anställas.

Nyligen skrev tidningen också om företagets planer på att anställa 150 personer i Kanada.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar