Karl-Anthony Towns har förlorat sju familjemedlemmar i corona


Det var efter månads kamp mot det nya coronaviruset som Karl-Anthony Towns mamma Jacqueline gick bort. I en känslosam video på sociala medier har stjärnan öppnat upp sig om den stora sorgen.

– Jag gjorde verkligen den videon bara för att skydda andra och hålla andra välinformerade om den här sjukdomen, även om jag visste att det skulle kräva mest känslomässiga av mig som jag någonsin har blivit ombedd att göra, säger han till ESPN.

Sedan viruset bröt ut i våras har fler personer runtomkring Towns drabbats, och sex stycken har mist livet.

– Jag har sett många kistor under de senaste sju månaderna. Vi har varit hårt drabbade i min egen och i min mammas familj.

 25-åringen berättar vidare hur det här året har påverkat honom.

– Förra fredagen fick jag ett samtal om att jag hade förlorat min farbror. Det känns som jag har härdats av allt det som hänt och blivit mer ödmjuk inför livet.

Fått stöd av laget

Även Karl-Anthony Towns pappa har drabbats av viruset, men har nu tillfrisknat och mår i dag bra.

– Jag är den som söker efter svar, försöker hitta sätt att hålla min familj friska. Det är ett stort ansvar att hålla alla inom familjen informerade om vad man kan göra för att skydda sig och göra allt nödvändigt för att hålla dem vid liv, säger Towns.

Samtidigt som NBA-säsongen närmar sig har han fått stöd av lagkamraterna i Minnesota Timbervolves. Men utan mamma Jacqueline kommer matcherna aldrig vara sig lika.

– Jag fick alltid ett leende när jag såg min mamma vid sidlinjen och på läktaren. Det kommer att bli svårt att spela. Jag tror inte att spela basket någonsin kommer att bli terapi för mig igen. Men det ger mig en chans att återuppleva de goda minnen jag hade.

LÄS MER: Därför skyddar vissa blodgrupper mot covid-19
LÄS MER: Därför bör du ta vaccin – även om du haft covid

Tv: LeBron James hyllning till Kobe Bryantexpressen

Related posts

lämna en kommentar