Johannes Thingnes Bö om säsongsinledningen: ”Det skrämmer mig”


Sverige har fått en strålande start på världscupen i skidskytte och i går hade det svenska laget en historiskt bra dag. 

Först vann Sebastian Samuelsson herrarnas jakstart och knappt två timmar senare var det blågult överst på pallen igen när de svenska damerna vann stafetten för första gången på tio år. 

Samuelsson hade det tungt förra säsongen och kom som bäst tia i världscupen. 

Den här säsongen har startat desto bättre för svensken som redan har varit på pallen två gånger. Han blev tvåa i sprinten förra helgen och i går blev det alltså seger i jaktstarten. 

Tvåa i gårdagens jakstart kom fransmannen Claude Fabien och trea norrmannen Johannes Thingnes Bö.

”Det skrämmer mig”

Men trots att Johannes Thingnes Bö har varit på pallen i samtliga lopp så här långt in på säsongen så har den norske storstjärnan, som vann den totala världscupen i våras, bara fått kliva allra längst upp på pallen en gång i vinter. Det var i sprinten förra helgen.

Den här veckan har Thingnes Bö fått nöja sig med två tredjeplatser, i torsdagens sprint och så i jaktstarten i går. 

Och nu är norrmannen orolig för sin situation. 

– Jag tycker inte resultaten är så viktiga, men jag känner mig inte närvarande mentalt. Och det skrämmer mig mest. Jag hade möjlighet att vinna jaktstarten men jag lyckas bara ta en pallplats. Jag är inte där jag vill vara just nu, säger Johannes Thingnes Bö till NRK.

”Svårt att fokusera”

Norrmannen brukar vara stark i åkningen men menar att han nu har problem och inte klarar av att köra lika snabbt som vanligt. 

– Jag känner mig seg på skidorna och har inte rytmen i åkningen. Jag tappar i sådana partier där jag brukar vara stark. Det där följer sedan med mig in på skjutvallen där jag får svårt att fokusera, säger Johannes Thingnes Bö. 

I dag fortsätter världscupen i Kontiolahti med herrarnas stafett och damernas jaktstart. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta expressen

Related posts

lämna en kommentar