Henrik Lundqvist skrattar åt bilderna på sig själv


Henrik Lundqvist var 23 år gammal när han flyttade till New York sommaren 2005. Där har han varit sedan dess, fram till att Rangers i september valde att köpa ut svensken från hans sista år på kontraktet.

Drygt fem veckor senare kom nyheten att Lundqvist, nu 38 år gammal, fortsätter karriären i Washington Capitals.

– I det här skedet i min karriär är det några saker man tittar på och som är otroligt viktiga. Nummer ett: kan vi vinna? Tankarna fanns absolut på att sluta, men jag känner samtidigt fortfarande hur mycket jag älskar ishockey och att tävla. Jag ser det som ett äventyr också, att få komma dit och se vad jag kan bidra med, säger Henrik Lundqvist i TV4:s intervjuprogram ”Hellenius Hörna”.

Henrik Lundqvist: ”Försökte leva i nuet”

Där går de även tillbaka i tiden till Lundqvists karriärs början hemma i Åre och senare Göteborg.

– Det var nästan inte förrän man var där som man insåg att man var där på högsta nivån. Första steget var att ta sig till Elitserien, sen landslaget och sen NHL. Man försökte hela tiden leva i nuet och inte sätta för stor press, men det var de här stora drömmarna som pushade en framåt hela tiden, säger den svenska storstjärnan.

Lundqvist får även titta på en gammal intervju från 1998 – när han fortfarande bara var en ung målvaktstalang i Frölunda.

– Den där killen är ju som gjord för New York. Det ser man ju! säger han och brister ut i skratt.expressen

Related posts

lämna en kommentar