Folk har knipit igen för länge, istället för att högljutt protestera


Svar till Medborgare: “Svenska folket borde be Löfven om ursäkt”

I en insändare i Arbetarbladet blev jag tillsagd av pseudonymen Medborgare att knipa igen och se sanningen i vitögat. Det fick mig att tänka på att se grandet i andras ögon men inte bjälken i sitt eget.

Jenny Wennberg ansåg att våra politiker skall be de sjuka om ursäkt för försämringarna av trygghetsförsäkringarna. Löfven lovade fixa det, efter sex år som statsminister är det nu värre än när han tillträdde. Tycker du att Jenny skall knipa igen?

Jag och många med mig frågar sig vad Löfven egentligen uträttat under de sex år han suttit vid makten, utöver att förhandla för att få sitta kvar som statsminister. Han har lyckats göra MP till en maktfaktor, om nu det är någonting att skryta över. Men ser man sig omkring är det kaos som råder och ett samhälle i förfall.

Vid en nationell katastrof som en virusepidemi måste anses vara, faller det sig naturligt att som i vårt fall landets statsminister, är den som tar kommandot. Det blev istället en myndighet som informerade svenska folket varje vecka och utformade strategin. I många länder som inte vet någonting om vårt land, trodde folk att Anders Tegnell var högsta hönset.

En gång för länge sedan fick svenska folket lära sig att en svensk tiger. Många äldre har under sin långa livstid därför inte sagt någonting. Att vårt land ser ut som det gör beror på att folk knipit igen, istället för att högljutt protestera.

Invånarna kommer att döma Löfvens och regeringens insats den dag det hela är över, tror inte många kommer att hålla med pseudonymen Medborgare.

Sven-Erik Hemlinarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar