Falkenberg åker ur allsvenskan – spelar i superettan 2021


Redan i måndags stod det klart att Helsingborg lämnar allsvenskan. Kalmar FF tog tre blytunga poäng mot AIK och skickade därmed HIF ur den högsta serien.

Det innebar ett tufft utgångsläge för Falkenberg i allsvenskans sista omgång under söndagen. Laget behövde vinna, samtidigt som Kalmar förlorade sitt möte med Häcken.

Falkenberg öppnade starkt mot Mjällby och spräckte nollan direkt efter avspark. Tobias Englund, framspelad av Chibuike, forcerade in bollen. Mjällby spelade sedan upp sig i den första halvleken och innan paus hade de kvitterat.

Mållöst i Kalmar

Samtidigt var det mållöst i Kalmar i halvtid. Och tidigt i den andra halvleken kom det förödande målet för Falkenberg som hade hängt i luften. Max Watson nickade in 2-1 för Mjällby. Falkenberg hade dock inte gett upp. Chibuike tryckte in kvitteringen med bredsidan och det var liv i bottenstriden igen.

Matchens sista mål kom i den 89:e minuten och det var Mjällby som skickade ner Falkenberg i superettan. Mötet slutade 3-2.

Mötet mellan Kalmar och Häcken slutade även mållöst och Falkenberg fick inte den hjälp de behövde. Resultatet betyder att Falkenbergs FF slutar sist i allsvenskan och spelar i superettan nästa år. För Kalmar FF väntar nu kvalspel mot J-södra.expressen

Related posts

lämna en kommentar