Emil Forsberg med mål och assist mot Bayern München


Serieledande Bayern München tog emot tvåan RB Leipzig i ett toppmöte på Allianz arena under lördagskvällen. 

Då var det var Emil Forsbergs Leipzig som satte tonen när de inledde målskyttet i den 19:e minuten. Svensken fick bollen i en spelvändning och släppte den i mellan backarna mot en djupledsgående Christopher Nkunku som rundade Manuel Neuer och skickade in bollen i öppet mål. 

Bayern München skulle dock vända på matchen. Kvitteringen kom genom 17-årige Jamal Musiala vilket följdes upp av Thomas Müllers ledningsmål i den 34:e minuten. Justin Kluivert skickade in kvitteringen minuten senare och 2-2 stod sig i paus. 

Forsberg nickade in ledningen

Den andra halvleken var knappt tre minuter gammal när det var dags för Forsberg att åter sätta sin prägel på matchen. Svensken smög upp bakom Jerome Boateng, lämnades helt ensam i straffområdet och nickade in ledningsmålet efter att Leipzig rullat ut Bayern Münchens försvar. Målet var svenskens tredje ligamåI i år. 

– Niklas Süle slår ut med händerna och ser sig vilset omkring och frågar sig ”Hur kunde det bli så här?”. Och det kan man undra när man ser Forsberg så där ren med Manuel Neuer, säger Lars Sandberg i Viaplays sändning.

I den 62 minuten ersattes Forsberg av Yussuf Poulsen. 

Müller räddade poäng för Bayern

Bayern kom dock tillbaka än en gång. Kingsley Coman stod för sin tredje assist för dagen när han spelade fram Thomas Müller som nickade in kvitteringen i den 78:e minuten.

Matchen slutade 3-3 vilket innebär att Bayern München alltjämt toppar Bundesliga två poäng före Leipzig. expressen

Related posts

lämna en kommentar