Djurgården riskerar att tappa Europaplatsen: ”Vi får hoppas”


Djurgården hade inför den näst sista omgången allt i egna händer. Laget låg trea, på samma poäng som Häcken men med bättre målskillnad, men förlorade mot Mjällby.

Samtidigt vann Häcken som tog över tredjeplatsen. Det är fortfarande väldigt jämnt inför söndagens avslutande omgång. Häcken är trea på 48 poäng, IFK Norrköping fyra 46 och slutligen Djurgården femma på 45 poäng. Thomas Lagerlöf menar på att det ska mycket till ifall laget ska ha chans på topp tre.

– Det känns surt att vi tappade förarsätet senast och att Hammarby samtidigt tappade poäng (mot Norrköping) vilket gör att det är väldigt liten chans. Att Häcken snubblar borta mot Kalmar som slåss för nytt kontrakt kan hända men att Norrköping ska förlora mot Helsingborg som redan åkt ut och att Häcken ska göra det samtidigt, det känns inte troligt alls, så vi fokuserar på att vinna vår match och avsluta på ett bra sätt. Det finns en fjärdeplats som betyder något om ett av lagen snubblar. Man skulle gräma sig duktigt om bägge går bort sig och vi inte har gjort vårt jobb, säger Djurgårdstränaren.

Djurgården kan tappa Europaplats

Magnus Eriksson instämmer.

– Tidigare har vi haft det i egna händer och det har vi inte nu. Men det vi kan påverka är matchen mot Varberg och då får vi försöka göra det. Vi vill ta tre poäng hem till Djurgården och så får vi hoppas att saker går vår väg, säger stjärnan.

Hur ser du på att resultaten varit fram och tillbaka?

– Det är alltid så under en säsong att resultaten går upp och ned. Tittar man på Malmö FF främst så kan de vinna ändå fast att de har en dålig dag, det är det flytet man vill komma in i, och vi förtjänade inte att förlora mot Mjällby.

Eriksson tycker inte att Djurgården förtjänade att förlora på Strandvallen. Förlusten tog hårt på laget men mot Varberg siktar laget på att studsa tillbaka.

– Det var en enorm besvikelse när vi klev av planen men någonstans måste man kunna ladda om. Vi kan påverka hur det slutar mot Varberg och det är bara kliva ut och gasa.

”Det finns mer att ta av”

Hur känns formen för din del?

– Den känns bra. Det har varit en lång säsong med mycket avbrott, flytt, tre månader off i USA och åka till Orlando. Det har varit väldigt mycket, jag ska absolut inte klaga, men vi ska spela klart säsongen sedan tar vi nya tag inför nästa. Man kastas rakt in i det och det är alltid så att man behöver en liten startsträcka. Jag älskar Djurgården och trivs fantastiskt bra.

Men det finns mycket mer att kräma ut i framtiden – främst poängmässigt.

– Det handlar om att skapa relationer och spela matcher. Det kommer. Jag är en offensiv spelare och behöver göra poäng men det är bara att gasa på. Det finns mer att ta av, avslutar Djurgårdens nummer sju.

Varberg har en stark formkurva inför mötet med Djurgården. Laget besegrade Malmö FF senast och har tre raka segrar. Skyttekungen Astrit Selmani är avstängd.expressen

Related posts

lämna en kommentar