Angela Stanford snuvade svenskorna på segern


Vi får vänta vidare på svensk vinst på LPGA-touren, på söndagen snuvade Angela Stanford segerjagande Anna Nordqvist och Madelene Sagström på segern.
Det har nu snart gått elva månader sedan Madelene Sagström i slutet av januari tog den senaste blågula titeln.

Foto: TT

Det blev ingen svensk seger i Volunteers of America Classic.
Efter en rafflande avslutning med många toppspelare inblandade vann rutinerade 43-åringen Angela Stanford tävlingen som på många sätt kan ses som en uppladdning inför US Open som drar igång på torsdag.

Emotionell Stanford vann på hemmaplan

Segern var Stanfords sjunde på touren, men första sedan majorn Evian Championship för två år sedan. Och framförallt var det hennes första i hemstaten Texas.
– Det var speciellt. Det var första gången jag fick vinna inför mina föräldrar. Det var fantastiskt att ha dem här, sa Stanford med tårar i ögonen.
– Många kommer att jävlas med mig och säga att jag vann här under ett COVID-19 när ingen kunde se. Men att ha mina föräldrar här betydde mycket för mig.

Både Anna Nordqvist och Madelene Sagström inledde söndagens finalvarv två slag bakom ledningen och Nordqvist var vid ett par tillfällen också bara ett bakom.

LÄS MER: Från familjeföretag till världsledande – så nådde FootJoy 6 500 segrar

Även Ström visade form

Nordqvist slutade delad sexa och Sagström delad tia.
De båda svenskorna spelade tillsammans, men ingen av dem fick det riktigt att lossna – kanske drogs de ned av Jessica Korda som hade en katastrofal dag.

Linnea Ström avslutade starkt med birdies de två sista hålen och kom tack vare det bland de 20 främsta i tävlingen. Hon är precis som Sagström och Nordqvist bland de tio svenskor som ställer upp i US Open. Aldrig tidigare har Sverige haft så många deltagare i stortävlingen.

LÄS MER: Succé i US Open-genrepet – Anna och Madde har laddat i Sverige

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
YouTube: Martin Hardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar