Alexander Jallow om Blåvitt-övergången som sprack: ”Kände mig jättelurad”


https://embed.radioplay.io/?id=76651&country_iso=se

Sommaren 2019 var Alexander Jallow på väg att lämna superettaklubben Jönköpings Södra för allsvenska IFK Göteborg. Alla parter var överens om affären – Jallow var till och med på plats i Göteborg för läkarundersökning, fotograferades i IFK Göteborg-kläder och hann säga hej då till sina lagkamrater i J-Södra. 

GT har tidigare berättat om turerna och att det precis innan affären skulle gå i lås var en förmedlare i övergången som plötsligt krävde ett avsevärt högre arvode.

Då sprack affären.

Faktum är att en övergång var så pass nära att IFK Göteborg till och med hade förberett ett pressmeddelande för att offentliggöra värvningen. Texten publicerades på Blåvitts hemsida innan den snabbt plockades bort när misstaget upptäcktes.

Jallow när han presenterades som Blåvitt-spelare.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Han blev väldigt girig”

I senaste avsnittet av BBpodd ger Alexander Jallow – som sedan blev helt klar för IFK Göteborg den efterföljande vintern i stället – sin syn på den spruckna övergången.

– Vi åkte till Göteborg och gjorde läkarundersökning, som jag klarade, och sen åkte vi till Kamratgården och jag hälsade på alla lagkamrater och de sa ”Grattis, vi ses på lördag!” Sedan spelade jag in massa videos och tog massa bilder. Jag gjorde i princip allting utom att skriva på kontraktet, säger han.

Alexander Jallow beskriver hur han satt på kansliet med kontraktet och pennan framför sig. Han var redo att skriva på för IFK Göteborg.

– Men jag hade en agent som helt plötsligt blev väldigt girig. Han kände att pengarna var mycket viktigare än min karriär. Det som hände var att han krävde pengar från klubbarna för att övergången skulle ske. Han gjorde det på plats, live på Kamratgården. Vi hade kommit överens om att han skulle få noll kronor av övergången, helt plötsligt skulle han ha pengar. Han försökte med sina metoder och till slut blev det ingenting av affären. Med facit i hand skulle jag väl bara ha skrivit på, säger Jallow i BBpodd och fortsätter:

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag har aldrig varit med om det innan. Det blev en väldigt konstig situation, väldigt stressad, och att jag spelade match dagen efter med J-Södra var nästan ännu konstigare. Men jag gjorde mål efter typ fem minuter, så det var skönt.

Jallow i U21-landslaget.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Jag var skitstressad”

När du lämnade Kamratgården – vad rörde sig i ditt huvud?

– Jag var så jävla arg, om jag får uttrycka mig så, och jag kommer ihåg att vi tjafsade. Bilresan till Jönköping tar egentligen en och en halv timme, men den där resan tog nog tre timmar. Det var tjafs hela vägen. Jag trodde det skulle lösa sig dagen efter, men så blev det inte.

– När bilden på mig kom ut blev det bara mer och mer, det var som att någon hällde tändvätska på elden och det blev bara större och större lågor. Jag kände mig jättelurad. Det stod överallt när jag kollade i mobilen: ”Alexander Jallows övergång gick inte igenom” och jag fick massa samtal hela tiden. Jag var skitstressad.

GT har tidigare varit i kontakt med den berörda rådgivaren som inte velat kommentera varför övergången sprack i sista stund.

– Det som har hänt har hänt. Det här är något som får stanna mellan berörda parter och behöver inte diskuteras offentligt, sa han förra sommaren.

Alexander Jallows flytt från Jönköpings Södra till IFK Göteborg blev i stället av i vintras. Då fanns det enligt Jallow själv intresse från såväl toppklubbar i allsvenskan som klubbar i Holland och Italien. Nu är 22-åringen en av Blåvitts nyckelspelare.


Lyssna på hela intervjun med Alexander Jallow i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=76651&country_iso=se

LÄS MER: ”Det var hemskt – jag låg på parkeringen och grät”
LÄS MER: Affären sprack – nu är han klar för Blåvitt
LÄS MER: ”Vad sjutton gör han här – och han bör säljas i vinter”
LÄS MER: Så mycket tjänar spelarna och ledarna i IFK Göteborg

Alexander Jallow

Ålder: 22 år.

Position: Ytterback.

Klubbar: Avesta AIK, IK Brage, Jönköpings Södra, IFK Göteborg.

Kontrakt: 2023.expressen

Related posts

lämna en kommentar