Pernilla startade catering när coronan kom – blev mästare på lösningar: “En riktig berg-och-dalbana”


Det var mars och vår i luften, förra gången tidningen besökte cateringföretaget Mejeriet i Hofors. Pernilla Pantzare och reportern hälsade genom att ta i hand. De allmänna råden var så nya, att det ännu inte blivit en vana att hålla avstånd.

LÄS MER: Pernilla gör dröm till verklighet – satsar på catering i gamla mejeriet: “Gör det jag älskar”

Vardagen har förändrats en hel del mellan mars och december 2020.

Då hade Pernilla precis fått massor av festbokningar, trots att hennes företag var alldeles nytt.

– En vecka senare började folk avboka allt. Eller boka om fester i mejeriet till cateringuppdrag. Det blev en lite tråkig start, jag har inte haft möjlighet att göra det jag vill, säger hon nu.

Hon kunde fortsätta leverera mat till företag. Och så ställde hon om till att sälja en så kallad “fredagkasse” med en tvårättersmeny till privatpersoner.

– Jag kör ut dem överallt i Hofors och Torsåker. Det blir mycket åka på fredagar, mamma och sambon hjälper till.

Bra att folk tar de allmänna råden på allvar.

Sommaren innebar ett uppsving. Fler större beställningar kom in. Privatpersoner och företag vågade blicka framåt, och började planera in fester och andra tillställningar.

– Jag fick fullbokat hela hösten fram till nyår. Många julbord. När de nya restriktionerna kom blev det soprent i kalendern igen. Det är en riktig berg-och-dalbana, men det är bra att folk tar de allmänna råden på allvar.

Pernilla kom på nästa lösning – julbord i portionsformat. Tanken var att företag skulle kunna leverera maten till anställda som jobbar hemifrån.

– Det har vissa gjort, andra tar beställningar till arbetsplatsen. Kanske får folk äta lite här och där och på olika tider, säger Pernilla och fortsätter:

– Kunder frågar om jag klarar mig, om jag kan ta ut någon lön. Det går bra. Man får leva snålt som ny företagare, det var jag inställd på från början.

Nu hoppas jag att nästa år blir bättre.

Hon har ordnat några minnesstunder i lokalen, som ligger precis nedanför Hofors kyrka. Men den stora drömmen får vänta.

Pernilla vill ordna bröllopsfester, 80-årskalas och stora middagar. Hon gillar att laga olika sorters matbeställningar, och att dekorera lokalen i gamla mejeriet så som festfolket vill ha det.

– Såna bokningar försvann. Nu hoppas jag att nästa år blir bättre. Det märks att folk peppade, de är snabba med beställningar när jag tar fram något nytt. Då blir jag inspirerad, säger Pernilla Pantzare.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar