Östersunds FK i sorg – styrelseledamoten Robert Sundqvist avliden efter olycka


Robert Sundqvist blev en del av klubben under våren och har varit den drivande kraften bakom satsningen på ungdomsakademin. Under fredagen var han med när ÖFK presenterade en ny satsning på damlagen i organisationen.

Senare under fredagen omkom Robert Sundqvist i en trafikolycka utanför Ånge. Han blev 52 år gammal och lämnar efter sig fru och barn.

– Robert var en väldigt nära kollega till mig. Jag kan beskriva honom som outtröttlig och målmedveten. Med en kärlek till klubben som inte går att beskriva, säger ÖFK:s vd.

Michael Schahine är märkbart tagen, han pausar för att hitta orden, för att försöka förklara hur saknad Robert Sundqvist kommer vara.

– Han var motorn och hjärnan bakom vår satsning på akademin och damlagen som har hänt i dagarna. Det kommer bli svårt att fylla det tomrum som Robert lämnar efter sig.

Akademichef allvarligt skadad

Med i olyckan fanns också ÖFK:s nye akademichef Stefan Lundin, som startade sitt jobb för bara en vecka sedan. Han vårdas just nu med allvarliga skador på akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Styrelsen ska samla sig snart, för att bearbeta och prata om det här. 

– Vår fokus ligger hos både Roberts och Stefans familj just nu, det är viktigast, säger Michael Schahine.

Östersund kommer spela mötet med Malmö FF under söndagen med sorgband.

https://twitter.com/ofk_1996/status/1335166531555233793

expressen

Related posts

lämna en kommentar