Maxim Cajkovic i skandal inför JVM 2020 – kastas ut från Slovakiens trupp


Maxim Cajkovic fyttade till Sverige som tonåring för att spela i Malmö Redhawks juniorlag. Han tillbringade totalt två säsonger i Sverige innan han flyttade över till Kanada och juniorligan QMJHL, där han spelat sedan dess.

Nu har den slovakiske talangen dock hamnat i ett rejält blåsväder.

Hockeysverige uppger att Cajovic, enligt slovakiska medier, ska ha tappat fattningen under en intern match med juniorlandslaget och delat ut flera farliga tacklingar. Detta har i sin tur lett till att förbundet nu tagit beslutet att utesluta Cajovic från JVM-truppen.

Maxim Cajkovic: ”Jag ber om ursäkt”

Förbundet motiverar beslutet i ett uttalande:

”I fredagens träningsmatch uppträdde han osportsligt flera gånger vilket resulterade i hårda ingripanden mot de lagkamrater han spelade mot, långt över gränsen av vad som kan anses rimligt. Sådant beteende kan inte tolereras och tränarstaben har därför kommit överens om att Maxim Cajkovic ska uteslutas från truppen.”

Cajkovic själv är ångerfull för sitt agerande.

– Jag ber om ursäkt för vad som hänt. Jag inser att mitt beteende inte var okej och jag accepterar och respekterar de konsekvenser som det nu fått, säger han i ett uttalande.

LÄS MER: JVM 2020: Tv-tider, spelschema och guide för junior-VM i hockeyexpressen

Related posts

lämna en kommentar