Mauricio Pochettino kan ersätta Zinedine Zidane i Real Madrid


”Los Blancos” har ett par avgörande dagar framför sig. Först ska de möta Sevilla i La Liga, sedan väntar Borussia Mönchengladbach i en direkt avgörande Champions League-match. Den spanska storklubben riskerar att missa Champions League-slutspelet efter att ha förlorat två gånger mot Sjachtar Donetsk. 

För tränaren Zinedine Zidane ökar pressen för att leverera, men efter tisdagens CL-förlust manade han till lugn och slog fast: 

– Jag kommer inte att avgå, sade fransmannen. 

Var aktuell för United

Nu rapporterar spanska Sport att Zidane hänger löst. Samtidigt bekräftar tidningen att klubbens president Florentino Perez har tagit kontakt med Mauricio Pochettino, som uppges vara aktuell att ta över om Zidane får sparken. 

”Lagets situation är mycket komplicerad och supportrarna har börjat förlora tron på honom (Zidane)”, skriver Sport. 

Mauricio Pochettino har tidigare ryktats intensivt till Manchester United för att ersätta en annan pressad tränare – Ole Gunnar Solskjaer. Men nu uppges situationen ha vänt och den före detta Tottenham-tränaren har siktet inställt på Real Madrid-jobbet. 

”Pochettino är en metodisk tränare med lång erfarenhet att bygga ett lag som konkurrerar. Han vet hur man hanterar ett omklädningsrum och Real har tidigare försökt värva honom men han valde att stanna i Spurs”, skriver Sport vidare.expressen

Related posts

lämna en kommentar