Martin Ponsiluoma chockad efter sprinten: ”Det var brutalt”


Förra helgen tog Martin Ponsiluoma sin blott andra individuella pallplats i karriären när han slutade trea i herrarnas sprint. 

Under torsdagen var han länge med och gjorde upp om topplaceringarna, men två bom i det sista stående skyttet förstörde dagen och han slutade till sist nia. 

Trots missarna på vallen var han vindsnabb i spåret. Vid ett tillfälle åkte han ikapp giganten Johannes Thingens Bö, men klev snabbt förbi då han ansåg att norrmannen åkte alldeles för långsamt. 

– Det var ingen idé att lägga sig bakom, jag hade för mycket kraft kvar. Jag fick en stor boost av det, säger Ponsiluoma. 

Bortsett strulet på skjutvallen var svensken nöjd med sin insats i torsdagens sprint. 

– Åkningen var helt brutal. Jag har fortfarande inte förstått hur bra det var. Jag är skitnöjd, sen måste jag jobba lite mer på vallen. 

Bra utgångsläge i jaktstarten

Chans till revansch på vallen får han redan under lördagen. Då avgörs herrarnas jaktstart. Där resultatet i sprinten ligger till grund för utgångsläget. 

Det gör att Martin Ponsilumoa går ut 52 sekunder bakom norrmannen Tarjei Bö som vann sprinten. 

– Det ska bli väldigt roligt med en jaktstart, jag gillar man mot man. 

 – Mycket kommer att avgöras på vallen. Många brukar kunna hänga med bra i spåret på en jaktstart eftersom banan är kortare och vi åker mer ihop, säger Martin Ponsiluoma. 

Men vad gäller att sätta något mål för jaktstarten är han försiktig med att säga, men hintar om formen inte direkt blivit sämre. 

– Jag vill känna mig nöjd med skyttet och komma igenom på ett bra sätt utan några dåliga serier. Sen är det svårt att säga vart det räcker i resultatlistan, jag hoppas kunna vara med och strida där uppe när åkformen är så bra som den är, säger Ponsiluoma.

Övriga svenskar som också kvalade in till jaktstarten är Sebastian Samuelsson, 1,10 efter, Peppe Femling 1,24 bakom och Jesper Nelin 1,25 efter först startande Tarjei Bö.expressen

Related posts

lämna en kommentar