Isaac Kiese Thelin lämnar Malmö FF – lovar att återvända


För snart ett år sedan (den 9 januari) återvände Isaac Kiese Thelin till Malmö. Östersund hemma på Stadion söndag eftermiddag blir Isaac Kiese Thelins sista framträdande i MFF.

– Det blir speciellt. Ska bli kul att avsluta här hemma och ta emot bucklan. Det var därför jag kom, för att hjälpa laget till guld. Jag kom hem för att vinna guld, få speltid och göra mål. 

– Det har gått bra, konstater han efter lördagens matchförberedande träning.

Kiese Thelin har startat 24 allsvenska matcher och gjort 13 mål.

– När jag kom hit siktade jag på att starta 30 matcher. Men så är fotbollen, man skadar sig och blir avstängd. Överlag har det gått bra. Jag är nöjd. Men man vill alltid ha mer.

Isaac Kiese Thelin såldes i januari 2015 från MFF till franska Bordeaux för omkring 40 miljoner kronor och spelaren har sedan representerat Anderlecht, Waasland-Beveren (lån) och Bayer Leverkusen (lån). 

Daniel Andersson: ”Har inte gett upp”

Nu återvänder han till Belgien.

– Tråkigt att Anderlecht kallat tillbaka honom i januari för att inställa sig där. Men vi jobbar på. Vi har inte gett upp hoppet och hoppas verkligen att han är med oss nästa år, sa MFF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten tidigare i veckan.

Inför allsvenska avslutningen berättar den målfarlige anfallaren om framtiden.

Vill du tillbaka till Anderlecht?

– Jag ska tillbaka dit, för att förhoppningsvis sen lämna. Det är planen. Jag har varit där i några år nu. Tanken är att jag ska få en transfer.

Var vill du helst spela 2021?

– Jag vill inte gå till en klubb för att vara andrahands alternativ som forward eller som backup. Jag vill spela, det är då jag kan leverera.

– Vi får se vilka alternativ som finns. Det är svårt att säga, det är bara i början av december. När alternativen kommer får jag ta ställning.

Är Malmö FF ett alternativ?

– Det är alltid ett alternativ. Jag kom hit på lån, så alla visste att när lånet tar slut är det normalt sett slut. Det är en situation med många parametrar, med ekonomin och kontraktssituationen i Anderlecht.

– Det kan vara andra som har större muskler. Vi får se om Malmö kan komma överens… Men någon gång i min karriär kommer jag absolut att komma tillbaka hit. Vi får se om det blir nu eller någon annan gång.

Isaac Kiese Thelin vill till en klubb där han är tränarens förstahandsval.

– Man kan aldrig bli lovad speltid. Men man kan se hur situationen ser ut i truppen. Om det finns fyra anfallare kommer jag inte att gå dit.

– Jag har mått bra i år då jag fått spela med en normal konkurrenssituation. Jag vill vara i en situation där man inte är alltför många anfallare. Man vill spela fotboll och må bra ute på planen.

– Vi får se vad som kommer upp, säger han.

Då reser han tillbaka till Belgien

På frågan ”är det uteslutit att spela i Anderlecht?” svarar Isaac KT:

– Man ska aldrig säga aldrig. Det är inte uteslutit. Vi ska sätta oss ner och prata när jag kommer dit. Jag vet att de har sett vad jag har gjort här och sagt ”det ser bra ut”. Men har jag ambitionen att lämna kommer de inte att sätta sig emot.

– Vi får se. Allt kan verkligen hända, avslutar Isaac Kiese Thelin som åker tillbaka till Belgien strax före nyår.expressen

Related posts

lämna en kommentar