Gick du ut på Skeppet när det var Gävles populäraste restaurang – eller dansade du på CH?


Restaurant Skeppet öppnade i Grand Central Hotell, nuvarande Scandic CH på Nygatan, redan 1946. Bara restaurangen i sig fungerade redan på det tidiga 60-talet som ett festställe dit ungdomar gick för att i huvudsak dricka alkohol och träffas. Hotellet i sig var till och med 1987 intimt förknippat med familjen Zedréns ägarskap och även där var dans-, krog- och nöjesverksamhet var viktiga inslag. Nattklubben på hotellet hette under 60-talet Darling och på 70-talet Trägår’n. Ända fram till 00-talet och den tragiska branden 2005 var det nattklubbsverksamhet på CH så som det klassiska sommardiscot.

Läs mer: Hotelldottern Zedrén lever med djurpark både på jobbet och hemma – kika in i släktvillan i Engesbergarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar