Anna och Madde har laddat i Sverige – visar storform inför US Open


Hon har inte tävlat på LPGA-touren sedan i oktober, men Anna Nordqvists form verkar det inte vara något fel på.
Efter två rundors spel av US Open-genrepet – Volunteers of America Classic – delar svenskan ledningen med bland annat fixstjärnan Jessica Korda.
– Jag kände att jag behövde en paus efter LPGA-mästerskapen, säger Nordqvist som laddat batterierna hemma i Sverige.

Både Madelene Sagström och Anna Nordqvist har segerchans i helgen.Foto: Sipa.

Sedan svenskan kom femma i LPGA-mästerskapen på Aronimink Golf Club har hon alltså tagit paus från LPGA-touren.

Det har visserligen blivit ett par gästspel på Europatouren, men i det stora hela har det mesta handlat om att ladda om batterierna och träffa nära och kära.
– Jag behövde en paus. Jag åkte hem till Sverige för att träffa familjen, och jag är så glad att jag gjorde det. Inte minst med tanke på tajmingen och att spridningen av COVID-19 fortsatt. Jag hade inte träffat dem sedan i julas och jag vet inte när jag får chansen nästa gång, förklarade Nordqvist för tourens hemsida och fortsatte med att berätta om upplevelsen i mellanöstern.
– Det var en häftig upplevelse. Jag spelade i Saudiarabien och hade spelat i Dubai och Qatar innan dess. Jag var positivt överraskad. Jag vet att de gör en stor insats för att lyfta damgolfen och det är kul att vara en del av deras historia.

LÄS MER: Danskans otroliga november – fyra segrar på 15 dagar

Kallt väder inte längre en fördel


Vila och utflykter verkar  ha gjort Nordqvist gott.
Efter två rundor av Volunteers of America Classic delar hon ledningen med Jessica Korda och Yealimi Noh. Trion är totalt fyra slag under par. Trots fredagens avslutande bogey var Torshällatjejen nöjd med insatsen.
– Jag spelar solitt. Det var många tuffa flaggplaceringar på banan, men jag tog mig runt på ett bra sätt och är väldigt glad, säger Nordqvist som i det kalla vädret bar både mössa och flera lager tröjor när hon gjorde fyra birdies den andra rundan.
– Jag spelade mycket i kallt väder när jag var liten, men har jag bott i solen så länge och nu är min kropp inte lika van vid det längre. Det finns ju en anledning till att jag bor i Arizona…

LÄS MER: Vårens Masters kan bli Stensons sista

”Det var välbehövligt att…”

Även Madelene Sagström gör bra i från sig och delar inför helgens spel femteplatsen tillsammans med majorvinnarna Inbee Park och Angela Stanford, världsettan Yin Young Ko samt Thailands Pornanong Phatlum. Precis som Nordqvist har Madelene Sagström varit hemma i Sverige för att ladda.
– Det var välbehövligt att tänka på människan Madelene lite och nu känner jag mig utvilad och laddad för resten av säsongen, säger Sagström som avslutade dagen med att sänka en sandwedge för eagle på det 18:e hålet.
– Jag hade perfekt avstånd och slog den fem, sex meter förbi pinnen. Min caddie sa till bollen att komma tillbaks och sedan försvann den ner i hålet. Det var en skön avslutning, säger Sagström.

Sagström jagar sin andra titel på touren medan Nordqvist går för sin nionde. Oavsett hur det slutar lovar formen gott för de båda svenskorna inför US Open som spelas nästa vecka.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
YouTube: Martin Hardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar