Res smittsäkert i jul – nu skärps tonen


Förslaget ska ersätta de lokala rekommendationerna och gälla från den 14 december. I förslaget, som TT läst, står det inget specifikt om hur julen ska firas men det framgår att man ska begränsa sina nya sociala kontakter och alltid umgås i mindre kretsar och helst utomhus. Med mindre kretsar menas att man ska begränsa sitt umgänge till de man bor med, eller ett fåtal utanför hushållet.

Vidare har tonen skärpts i förslaget, då man använder tilltalet “du ska”, enligt TT.

Rekommendationer inför jul- och nyårsfirande presenteras först nästa vecka, men enligt förslaget trycker folkhälsomyndigheten på att det är var och ens personliga ansvar att se till att man reser på ett smittsäkert sätt, och att det ska finnas möjlighet att isolera sig på resmålet om man uppvisar symptom på covid-19. Tidigare råd om att undvika kollektivtrafik och, köpcentrum och affärer kvarstår, men nu uppmanas man dessutom att handla ensam – om det är möjligt.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar