Nu är det klart – då börjar Bergby skolas nya allaktivitetshus byggas: “Viktig satsning”


– Det här är en viktig satsning för Hamrångebygdens barn och unga. Bergby centralskola får bättre förutsättningar samtidigt som allaktivitetshuset bidrar till stärkta möjligheter för en aktiv och meningsfull fritid, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

– Framförallt för barn och unga, men som ska kunna glädja många fler

I dag består Bergby centralskola består av flera olika huskroppar, där vissa delar är i mycket stort behov av renovering. Och när man ändå ska renovera passar kommunen på att göra en satsning och bygger samtidigt bygga till idrottshall, fritidsgård och bibliotek – ett allaktivitetshus.

Det var 2018 som kommunfullmäktige gav Gavlefastigheter i uppdrag att i samarbete med boende i Hamrångebygden utreda möjligheten till ett allaktivitetshus kopplat till skolan.

Arbetet har tuffat på och nu är man alltså snart redo för byggstart.

– Vi räknar med att arbetet drar igång i mars nästa år, och att projektet ska vara klart året därpå, säger Bo Rickegård på Gavlefastigheter.

Totalentreprenör för projektet är HMB Construction AB. I oktober 2022 hoppas man kunna ha invigning.

Allaktivitetshuset kan dessutom komma att växa. Om det finns någon privat aktör som är intresserad av att starta ett gym eller liknande verksamhet kan sporthallen kompletteras med en extra utbyggnad.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar