Milan vann mot Celtic i Europa League efter mardrömsstart


Zlatan Ibrahimovic är fortfarande skadad och i hans frånvaro fick Milan en tuff inledning på Europa League-matchen hemma mot Celtic.

Serie A-ledarna släppte in mål redan efter sju minuter när Rade Krunic tappade bollen som siste man till Tom Rogic som placerade in 1-0 för Celtic.

– Stort misstag där, säger experten Johan Arneng i Dplay.

– Jag tyckte ändå att man hade gott om tid och att Krunic som kom ner där inte hade behövt slarva. Men han blev stressad.

I den 14:e minuten drällde Milan på nytt med bollen på egen planhalva och ett par snabba passningar senare var Odsonne Édouard fri och kunde chippa in 2-0.

Jens Petter Hauge hjälte för Milan

Men Milan reste sig snabbt efter de dubbla smällarna när Hakan Calhanoglu reducerade till 1-2 i den 24:e minuten och bara två minuter senare fick Samu Castillejo ett skottläge i straffområdet. Han fick in kvitteringen via en försvarare.

Fem minuter in i andra halvlek klev den 21-årige norrmannen Jens Petter Hauge fram för Milan. Han stod för en soloprestation när han tog sig förbi flera Celtic-försvarare och placerade in bollen i det bortre hörnet.

– Oj oj oj, säger experten Johan Arneng i Dplay.

– Där visar han de där kvalitéerna som tog honom till Milan och som gör att han har något som håller även internationellt. Det är hög kvalitet på det han gör.

Pioli: ”Grabbarna ville testa mig”

Hauge fick sedan se sin lagkamrat Brahim Díaz utöka till 4-2 innan matchen var slut. Det gör att Milan säkrar avancemang till sextondelsfinal tillsammans med Lille som samtidigt besegrade Sparta Prag med 2-1.

– Grabbarna ville testa mig, för att se om jag var helt återställd, skojade Milans tränare Stefano Pioli i Sky Italia efter matchen och syftade på den dåliga starten. 

Han gjorde sin första match på bänken efter att ha haft covid-19.

– Det kan vara ett tillfälle att dra lärdomar av för att hjälpa oss att växa. Även när vi ligger under med 2-0 måste vi fortsätta spela som ett lag, vilket vi gjorde i dag.expressen

Related posts

lämna en kommentar