Inte spelat på en månad – kopplat grepp om kvalduell | Ettan


Kvalspelet mellan Åtvidaberg och Västra Frölunda har blivit uppskjutet i omgångar på grund av sjukdomar hos Åtvidaberg.

På torsdagen spelades till slut första matchen, ett möte som Västra Frölunda vann med 2-0 på hemmaplan.

– Det märktes att vi inte spelat på nästan en månad, men trots det kopplar vi greppet från start och styr matchen, säger tränaren Adam Ekblad som fick se Hampus Furublad göra 1-0 och Petrit Zhubi följa upp med 2-0 från straffpunkten i andra halvlek.

– Det känns bra. Vi har gjort 38 mål på 16 matcher och då känns det bra att om vi gör ett mål på söndag måste de göra fyra, det var extremt viktigt att vi höll nollan, säger Frölundatränaren.

Hur har den här tiden inför kvalet varit för er?

– Varje vecka har vi tränat på och velat spela eftersom vi varit förskonade från sjukdomar nästan helt. Sedan har vi fått besked på torsdag och ibland fredag att det inte blir match, jag tror det blivit så fyra gånger till slut. Men jag tycker killarna laddat om på ett väldigt proffsigt sätt hela tiden.

På söndag avgörs kvalet och matchen sänds på SportExpresen Play med start 14.00. Precis som kvalmötet mellan Lund och Karlslund som spelas samma tid.

– Klart vi har bäddat bra för oss själva, det har vi gjort. Samtidigt är det 90 minuters hårt jobb som krävs och det är bara halvtid ännu. Nu ska vi försöka ta det sista klivet och ta upp Frölunda, säger Adam Ekblad.expressen

Related posts

lämna en kommentar