Insändare: Skamligt av Centerpartiet


Med bestörtning läser jag att Centerpartiet sviker humanismen och svänger till något uttalande om “ordning och reda” att gömma sig bakom. Mitt i en coronakris som ställt hela arbetsmarknaden på ända ska inget göras för att underlätta för de ungdomar som omfattas av nya gymnasielagen.

LÄS MER PÅ EXPRESSEN.SE: “MP:s ilska mot C efter lagbeskedet”

Ungdomarna ska hitta en tillsvidaretjänst eller en anställning på mer än två år och de har sex månader på sig från studenten. Hur många gymnasieungdomar hittar en fast tjänst direkt efter gymnasiet? Ett orimligt tufft krav redan från början och det tycker alltså Centerpartiet är rimligt även nu i pandemin.

Den här blåbruna politiken kommer ge resultat i form av fler papperslösa unga i Sverige. Svensktalande färdigutbildade undersköterskor, vvs-are och bilmekaniker blir papperslösa och har mist sin rätt att arbeta. Personliga tragedier, men också mycket ovälkomna inslag med allvarliga följder i våra samhällen. Vi får unga som hellre dör här än återvänder. Unga som kämpat förtvivlat i fem års tid och sen sviks vid målsnöret.

Ert ställningstagande är en skam, Centerpartiet. Vad vinner ni på detta? En ynklig populism sprider sig i riksdagshuset. När det blir val har vi alla bara en enda röst att lägga. Det gäller även rasister.

Skamligt, Centerpartietarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar