Carlos Bilardo vet inte att Diego Maradona är död


Sedan hans bortgång har Maradona sörjts av en hel fotbollsvärld. Argentinas president Alberto Fernández utlyste tre dagars landssorg och miljontals människor samlades vid presidentpalatset i Buenos Aires. Där fick allmänheten chansen att ta farväl av ikonen. Under hela torsdagen köade sörjande för att få en glimt av kistan. 

Senare på kvällen, svensk tid, förflyttades Maradonas kista och familj och vänner tog farväl i en privat ceremoni.

Vet inte om att Maradona har gått bort

Diego Armando Maradona har sedan dess hyllats i fotbollsmatcher, på gator i Italien och Argentina, på sociala medier och i tv-sändningar.

Trots det vet Carlos Bilardo fortfarande inte om att den tidigare fotbollsstjärnan har gått bort. Bilardo var förbundskapten i Argentina när de vann VM-guld i Mexiko 1986 och tränade även Maradona i Sevilla säsongen 1992/93.

Carlos Bilardos bror, Jorge, avslöjade nyligen att det fanns en risk att Carlos hälsa skulle påverkas om han fick veta den tragiska nyheten, skriver Marca. För några veckor sedan behandlades den tidigare förbundskaptenen för normaltryckshydrocefalus, en neurologisk sjukdom som drabbar äldre.

”Vi får se hur han reagerar”

82-åringen är en flitig tv-tittare och för att han inte ska få reda på Maradonas bortgång har familjen kopplat ur tv:n och skyllt på leverantören. I stället spenderar Bilardo sin tid farmför Netflix.

– Maradonas död är något som det kommer skrivas om i fyra, fem eller 20 dagar i och det är svårt eftersom Bilardo tittar på mycket tv och många fotbollsmatcher, säger hans bror Jorge enligt Marca.

Planen är att berätta nyheten på ett så bra sätt som möjligt.

– Jag talade med Oscar Ruggeri och han ska träffa honom med två eller tre andra killar för att se hur han har det. Vi får se hur han reagerar och vad som händer.expressen

Related posts

lämna en kommentar