Adil Kizil tvingas lämna Helsingborgs IF


Ordföranden Krister Azelius har aviserat sin avgång och huvudtränaren Olof Mellberg slutar efter söndagens match mot IFK Norrköping. Detsamma gäller Rickard Engström, assisterande tränare med fokus på fotbollsfys.

Samtidigt har det meddelats att fysioterapeuten Victor Dymne lämnar och att Dale Reese, tidigare i IFK Norrköping och landslaget, blir ansvarig för det medicinska teamet.

Det är sedan tidigare klart att sex spelare lämnare. Dessa är Erik Figueroa, Shkodran Maholli, Joseph Ceesay, Kebba Ceesay, Adam Eriksson och Mohammed Abubakari.

Pengarna räcker inte

Och nu även chefsscouten Adil Kizil.

– Vi är nöjda med Adils arbete och rollen hade vi naturligtvis önskat att vi hade haft kvar men för den verklighet som väntar Helsingborgs IF är en chefsscout tyvärr en resurs vi inte kan unna oss. När vi är tillbaka i allsvenskan är målsättningen att kunna tillsätta rollen igen, säger klubbdirektör Joel Sandborg i ett pressmeddelande.

Där uttalar sig även Adil Kizil:

– Jag har från första stund fått ett fantastiskt bemötande och mottagande från alla både i och runt klubben. Tanken när jag kom in var långsiktig. Scoutingrollen handlar egentligen inte om det första året utan är ett pågående arbete men jag har full respekt för den ekonomiska situation klubben befinner sig i och vi är överens om att gå skilda vägar.

Allsvenska juryn: ”Kan ta fem år att komma tillbaka – minst”expressen

Related posts

lämna en kommentar