Oskar Westh har fått hjärnskakning efter fula tacklingen


Det blev ett olyckligt slut för bandyspelaren Oskar Westh under onsdagskvällens elitseriematch i bandy. Efter en våldsam tackling från Anders Persson i Motala blev Westh liggandes på isen medvetslös. 

20-åringens pappa Andreas, som även är tränare för laget, är glad att han ändå klarade sig. 

– Jag står fem meter ifrån och ser allt som händer. Det var turbulent allting, men jag är glad att han i alla fall är så pass okej, det kunde ha slutat mycket värre. 

Oskar Westh fördes med ambulans till sjukhuset under onsdagskvällen och är i dag hemma hos föräldrarna och vilar efter att ha drabbats av en kraftig hjärnskakning. 

– Inåt sett ser det bra ut med ryggen och kotorna. Sen när han kan spela bandy igen vet vi inte. 

Bandyspelaren har själv inte uttalat sig om läget ännu. Och enligt pappa Westh är han inte medveten vad som skedde under matchen.

– Han vet inte vad som hänt än. Jag visade videos på morgonen för honom men han ville inte se. Han förstår nog inte vad han var med om, bara att det var en bandymatch i går kväll. 

Reagerade starkt

Andreas Westh reagerade stark på tacklingen och sa till SVT att han hoppas på en lång avstängning för Motalaspelaren. Enligt tränaren kan det ta år att komma tillbaka efter en sådan typ av hjärnskakning.

– Jag har ingen aning om när han är tillbaka. Vissa spelare är borta i flera år. Man får vara försiktig. Det kunde ha slutat riktigt illa, det är ingenting man vill se i någon idrott, säger Andreas Westh i dag. 

Har du pratat med Motala?

– Nej inte ännu, bara deras tränare. Men de tar åt sig, det här var under all kritik. expressen

Related posts

lämna en kommentar