Oliver Giroud gjorde fyra mål för Chelsea mot Sevilla


Oliver Giroud hamnade i Frank Lampards frysbox efter under sommaren och hade inte startat en enda match i varken Champions League eller Premier League den här säsongen.

Men under onsdagen fick Giroud chansen när Chelsea mötte Sevilla på bortaplan och den 34-årige fransmannen skulle ensam stå för målskyttet i matchen.

Han hittade det bortre hörnet med vänsterfoten och satte 1-0 efter åtta minuter, 2-0 kom genom en chipp efter 54 minuter och hans hattrick fastställdes i den 74:e minuten. 

Det sista målet kom på straff efter 83 minuter och Girouds show gör att Chelsea har säkrat segern i grupp E före Sevilla.

Giroud in i Chelseas historieböcker

Fransmannen är nu blott andre Chelseaspelare att göra fyra mål i Europa.

– Det är alltid trevligt att skriva in sig i klubbens historieböcker, säger Giroud. 

– En bra match av hela laget. Vi tog tag i matchen direkt och vi var riktigt effektiva framåt. Särskilt jag, som ju gjorde fyra mål, konstaterar han vidare. 

På lördag möter Chelsea Leeds i ligan. Om Giroud får fortsatt förtroende från start återstår att se. 

– Nu vill jag bara njuta av den här kvällen och vår fina insats. Efter det ska vi vila lite och sedan får vi se vad tränaren har för planer, säger Olivier Giroud. 

Lampard hyllar Giroud

Tränaren Frank Lampard är förstås nöjd med sin målgöraren.

– Det är en fantastisk soloprestation från Olvier. Jag är nöjd med honom, nöjd med laget, säger tränaren Frank Lampard till BT Sport efter matchen.

Lampard säger att Giroud är pålitlig, trots att han fått knappt med speltid i hittills under säsongen. Men anledningen till den knappa speltiden är inte målskyttet.

– Inte bara för oss utan också med sina mål i landskamper för Frankrike. Han har jättebra statistik. Det är inte det jag bekymrad över utan över vad han ger oss ute på planen, säger Lampard.expressen

Related posts

lämna en kommentar