Linköping HC bröt Rögles segersvit i SHL 2020/2021


Det var två minst sagt formstarka lag som brakade samman i Saab arena. 

Linköping med fyra vinster på de fem senaste omgångarna, däribland ett 3-0-underläge som vändes till vinst 4-3 mot Malmö Redhawks. 

Mot ett Rögle som åkt av isen med poäng efter varje match sedan den 15 oktober.

Men i Östergötland var det Linköping som började allra bäst. Efter en underhållande och böljande matchinledning lyckades Markus Ljungh styra in matchens allra första fullträff bakom Johan Gustafsson.

– Jag såg att vi hade ett backspel och försökte bara ta mig fri och få en styrning. Det var lite tur, sa målskytten till C More efter sin fullträff. 

”Ska göra mos av juniorerna” 

Linköping fortsatte dansa vidare på sin fina form under matchens mittperiod och sköt snabbt matchens andra mål. Broc Little hittade nätmaskorna med tre sekunder kvar på ett annars trögt och chansfattigt powerplay. 

– Jag tycker vi kommer till bra lägen. Jag tycker faktiskt vi kunde gjort någon balja till, sa Jonas Junland, som fick assistpoäng på matchens två första mål. 

Den andra perioden präglades annars av heta känslor. Inte minst mellan just Jonas Junland och Röglebacken Eric Gelinas – som bland annat stod i vars ett utvisningsbås och skrek på varandra. 

– En stor och tuff kanadensare som tycker att han (Gelinas) ska göra mos av våra juniorer. Då får man gå in och hjälpa till lite. Det är inga konstigheter, förklarade Jonas Junland. 

Segersviten bröts

Ett allt mer frustrerat Rögle försökte knäcka Niklas Lundström i den tredje perioden. Skåningarna skapade frilägen och stolpträffar – men pucken vägrade länge hitta in bakom LHC-målvakten.

Först med drygt fyra minuter kvar på matchen lyckades Daniel Zaar till sist reducera. Den poängstarka Rögleforwarden var påpasslig efter ett avslut från Niklas Hansson – och målet skapade viss spänning under slutminuterna. 

Men det var Linköpings afton. Trots att Rögle satsade allt på ett kort och plockade ut målvakten med tre minuter kvar kom det aldrig någon kvittering.

– Jag tänker att jag får bra hjälp i dag. Det blir ganska lätt för mig, det känns bra där ute, sa Niklas Lundström till C More efter slutsignalen.

Segern innebär att Linköping nu har fem vinster på sex matcher och börjar bygga ett betryggande avstånd ner till tabellbotten. 

– Vi hjälper varandra hårdare där ute och spelar mer för varandra. Då löser det sig för det mesta, sa Niklas Lundström, angående LHC:s uppryckning den sista tiden. 

Samtidigt är alltså Rögles poängsvit bruten. Skåningarna hade en chans att kliva upp till serieledning vid vinst – men får vänta ett tag till innan man får en ny chans att toppa tabellen.

– Jag tycker inte det var en dålig match från vår sida. Men vi behöver vara bättre i vårt utförande för att vinna. Jag tycker inte vi spelade efter våra styrkor, sa Rögletränaren Cam Abbott efter matchen. 

Redan på lördag väntar ny batalj för Rögle, borta mot toppkonkurrenten Frölunda. 

SE MER: expressen

Related posts

lämna en kommentar