Fred borde ha blivit utvisad tidigare


Det är någonting med Champions League-kvällar i Paris och United, men kan de göra det en decemberkväll i Manchester? Den man såg framför sig skulle se till att visa att de kan det var så klart så klart i huvudsak helgens frälsare, det franska huvudstadslagets före detta målkung Edinson Cavani.

”Han behöver inte visa oss, vi vet redan vad han kan så han kan gärna ta en liten paus, det är inte nödvändigt att upplysa oss”, sade PSG-tränaren Thomas Tuchel inför mötet på Old Trafford. Han fick som han ville.

* * *

Det tog bara sex minuter innan Neymar fick in matchens första mål bakom David De Gea. United stod för en hel del slarv och enkla misstag i inledningen av matchen innan de kunde hitta någonting som fungerade bättre. Förmodligen skulle Fred ha varit utvisad efter bland annat en skallningsrörelse mot Leandro Paredes i den första halvleken, men så blev det inte och United kunde i stället kvittera med elva man kvar på planen.

Ett skott från Anthony Martial som räddas och sedan ett nytt skott från Marcus Rashford som styr via försvarare och in i mål.

Båda de här lagen behövde vinna den här matchen. United för att ta sig vidare till slutspel och undvika att hamna i det getingbo som grupp H hade potential att bli, PSG för att öka på chanserna att ta sig vidare rejält.

1-1 i paus och i den andra halvleken kommer United ut och jobbar fram lägen för att sätta ledningsmålet flera gånger. Martial med ett skott över, Cavani med en miss och Fred med ett skott som styr ut till hörna. Cavani med en chipp i ribban och Martial med ett skott som räddas. 

Sedan PSG.

Marquinhos med en nick över, Mitchel Bakker med ett lågt skott som De Gea visar klass på. En underhållande andra halvlek, som så klart bara kunde sluta på ett sätt, för United kan inte göra det en decemberkväll i Manchester och Fred åkte till slut ut i en situation där han absolut inte skulle haft ett andra gult.

* * *

Man kan så klart tycka att Fred skulle ha varit utvisad redan i första, men man kan också tycka att Ole Gunnar Solskjaer borde ha sett risken med att ha honom kvar på planen och tagit ut honom i halvtid. Oavsett vad kunde det här ha blivit kvällen då United återigen säkrade avancemang mot PSG, då Cavani försvårade livet för klubben vars bäste målskytt genom tiderna han är och då de tog en femte rak seger.

Det blev i stället kvällen då Neymar visade att han, trots en del skadefrånvaro under hösten fortfarande är Neymar och gjorde två mål, och kvällen då PSG placerade sig själva i förarsätet inför nästa veckas avgörande gruppspelsomgång med tre lag på samma poäng. expressen

Related posts

lämna en kommentar