Dotter lurade mamma att hon kidnappats – döms till fängelse


Det började med ett telefonsamtal fredag den 17 april. När kvinnan svarade i telefonen fick hon höra att hennes dotter var kidnappad.

Mannen som pratade med mamman i telefonen sade att den unga kvinnan var skyldig honom pengar för en stulen moped och knark. Under samtalet fick mamman ett filmklipp skickat till sig. Där såg hon sin dotter nedtryckt i en soffa, skrikandes.

Mamman berättade senare för polisen att hon trodde att hon aldrig mer skulle få se sin dotter, att kidnapparna skulle döda henne.

Men alltihop var fejkat. Dagen efter hittades dottern i Uppsala. Hon ville dock inte svara på frågorna från polisen och var vag i de svar hon gav.

Från det första förhöret till det andra hade fokus skiftat. Då blev hon plötsligt misstänkt för utpressning och falskt larm.

Nu har den 22-årige dottern dömts till fem månaders fängelse för utpressning, försök till utpressning och ringa narkotikabrott.

Samtidigt som dom fallit mot 22-åringen i Gävle, är hon misstänkt för ytterligare ett grovt brott – synnerligen grovt narkotikabrott i Skinnskattebergs kommun.

Tillsammans med två män greps hon i en bil i Köping den 30 augusti. En stor mängd narkotika beslagtogs och ledde till en husrannsakan i en lada där ett amfetaminlaboratorium fanns.

Den 22-åriga kvinnan häktades, men släpptes senare på fri fot. Åklagaren i det ärendet sade till tidningen i början av oktober att kvinnan fortfarande var misstänkt.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar